Özkürtün Gümbür Gümbür!

Gecenin 2. maçında Vişne City ile Özkürtün Gençlik takımları karşı karşıya gelirken kartların havada uçuştuğu ve ilk yarısı Vişne City’nin 1 0 üstünlüğü ile sona eren maçı Özkürtün Gençlik 2. yarıda bulduğu gollerle 5 3 lük skorla kazandı ve yükselişini sürdürdü.
Kazanma Faktörleri :
Özkürtün Gençlik takımı ilk yarıda oyunuyla çok da tat vermezken bir kaç net pozisyon bulsalar da bunları değerlendiremediler. 2. yarıda oyuna dahil olan Birol takıma büyük hareketlilik getirirken baskılı oyunlarıyla peş peşe goller bulup skoru bir anda 3 1 e getirmeyi başardılar. Skor avantajını eline alan ekip geriye yaslanınca kalelerinde pozisyon vermeye başlarken son 5 dakikada yedikleri gollerle skora denge geldi fakat istekli oyunlarıyla uzatma dakikalarına sığdırdıkları 2 golle maçı kazanmasını bildiler. Orta alanda iyi pas yapmalarına rağmen özellikle ilk yarıda istedikleri pozisyonları bulamadılar. 2. yarıda daha istekli bir oyun oynayan ekip özellikle Birol’un da oyuna dahil olmasıyla rakip kaleye daha etkili giderken bu alınan önemli galibiyet play off için iddialarını da ortaya koydu diyebiliriz. Serdar Yalçın ikilisi orta alandaki başarılı oyunlarını 2 şer golle süslerken galibiyette büyük rol oynadılar, oyuna 2. yarıda dahil olan Birol takıma büyük hareketlilik getirirken maçı 1 gol 1 asistle tamamladı, kalede görev yapan Mutlu ise yine etkili kurtarışlarıyla takımına güven verdi.
Kaybetme Faktörleri :
Vişne City takımı maç boyunca iyi mücadele verirken tecrübesiyle oyunu iyi kurdular, iyi pas yaptılar, rakibin baskılı oyununa rağmen iyi ayakta durdular diyebiliriz. Orta alanda golcüleri Taner’in yokluğuna rağmen iyi pas yapıp rakip kalede etkili ataklarla gol aramalarına rağmen son vuruşlarda aradıklarını çok da bulamadılar, özellikle orta alanda görev yapan ve etkili vuruşlarıyla bilinen Enes son vuruşlarda çok şanssızdı. Buna rağmen attıkları 3 golün 2 si uzaktan etkili şutlar sonucu Erdem’in ayağından gelirken orta alanda görev yapan oyuncuların iyi mücadelesine rağmen skor üretememeleri maçı kazanamamalarına sebep oldu diyebiliriz. Kaptan Haktan’ın jeneriklik kafa golü takımı ateşlerken son dakikada beraberlik golü de geldi fakat uzatma dakikalarında yenilen goller sahadan elleri boş ayrılmalarına sebep oldu. Oynanılan futbol en az 1 puanı haketse de rakibin baskılı oyununa uzatma dakikalarında dur diyemediler ve galibiyet için rakip kaleye yüklenince savunmada verilen boşluklar mağlubiyeti tetikledi. Enes orta alanda oyunu iyi kururken son vuruşlarda çok şanssızdı. Erdem savunmadaki başarılı oyununu 2 golle süslerken Cihan maç boyunca etkili kurtarışlarla kalesinde güven verdi, yediği gollerde çok da yapabileceği Birşey yoktu.
Maçın Adamı : Serdar
Maçın Gümüş Adamı : Yalçın
Maçın Kalecisi : Mutlu
Maçın Defansı : Erdem
Maçın Orta Sahası : Serdar
Maçın Forveti : Birol
Maçın Golü : Erdem
Maçın Centilmeni : Ahmet