Özkürtün Gençlik Zorlansa da Galibiyete Ulaştı!

Günün ilk maçında Lens Fc ile Özkürtün Gençlik takımları karşı karşıya geldi. Maça 2 takımda temkinli başlarken ilk yarı karşılıklı goller ile geçildi ve 2-2 skor ile sonuçlandı. 2.yarının başında Özkürtün takımı farkı 2’ye çıkarmayı başarırken Lens takımı farkı 1’e indirse de devamını getiremedi ve Özkürtün Gençlik takımı art arda bulduğu goller ile farkı açtı ve maçı Özkürtün Gençlik takımı 6-4 skor ile kazandı.

Kazanma Faktörleri
Maça rakibi tartarak başlayan Özkürtün Gençlik takımı kalecisinin hatası ile geriye düşse de ilk yarıyı beraberlik ile tamamlamayı başardı. 2.yarı farkı açmayı başaran ekip rakibi farkı kapatsa bile beraberlik şansı tanımadı ve art arda goller ile maçı kopardı. Kalede görev alan Mutlu’nun tek hatası çıkması gereken toplarda çıkmamasıydı. Onun dışında bir çok pozisyonda takımını ipten alan Mutlu iyi bir maç çıkardı. Savunmada muazzam bir maç çıkaran ekip takım halinde savunma yaparken Dursun takımının savunmasını toparlayan isimdi. Tecrübesi ile takımına seviye atlatan Dursun bir çok kritik müdahalede bulunurken takımını oyunda tutan isimdi. İleride bireysel yetenekler ve takım oyunu ile sonuca giden ekipte Birol attığı goller ile takımını öne geçirmeyi başarırken tekniği ve hırsı ile öne plana çıktı. Ercan ise takımının en olgun isimlerinden biriydi. Topu çok iyi saklayan Ercan maçın son anlarında bulduğu goller ile maçı koparan isimdi. Maçın yıldızı olan Kerim mükemmel bir maç çıkardı. Oyun görüşü ile fark yaratan genç isim rakiplerini çok kolay egale ederken takımının ataklarını şekillendiren isimdi ve pas alışverişini çok iyi yaptı. İlk yarı geriye düşse de oyun disiplininden kopmayan ekip maçı net bir skor ile kazanmayı başardı.

Kaybetme Faktörleri

Maça baskılı başlayan Lens Fc öne geçmeyi başarsa da skoru koruyamadı ve ilk yarı beraberlik ile sonuçlandı. 2.yarı kalesinde beklemedikleri goller gören ekip farkı azaltmayı başarsa da son vuruşlarda bir türlü başarılı olamayınca maçı kaybetti. Kalede görev alan Emir kalesinde bir çok tehlikeli pozisyon görürken güzel kurtarışlara imza atsa da yediği gollerde yapabilecek fazla bir şeyi yoktu. Savunmada çok çabuk oyundan düşen ekipte Fatih savunmada görev almasına rağmen çoğu pozisyonda ileriye çıktı ve geri dönmedi. Mehmetcan ise maç boyunca savunmasını terk etmezken savunmanın bel kemiğiydi. İleride rakibin büyük bir baskısı ile karşılaşan ekip buna rağmen goller bulurken Batuhan maç boyunca bir çok gol pozisyonuna girerken bunları değerlendiremedi. Takımının yıldızı olan Davut ise attığı goller ile takımını umutlandırsa da beklediği desteği alamayınca yenilgi kaçınılmaz oldu.

Maçın Adamı:Kerim
Maçın Gümüş Adamı:Birol
Maçın Golü:Davut
Maçın Kalecisi:Mutlu
Maçın Savunması:Dursun
Maçın Orta sahası:Kerim
Maçın Forveti:Birol
Maçın Centilmeni:Fatih