Özkürtün Gençlik Takımı Son Anlarda Galibiyete Ulaştı!

Kardeş takımların karşı karşıya geldiği günün tek maçında Özkürtün Gençlik ile Börü takımları karşılaştı. 2 ekipte kontrollü bir oyun sergilerken ilk yarının son anlarında Özkürtün takımı öne geçmeyi başardı ve ilk yarıyı Özkürtün Gençlik takımı önde tamamladı. 2.yarı beraberlik için baskılı oynayan Börü takımı aradığı golü 42.dakikada bulurken kalan dakikalarda 2 takımda galibiyet için atak bir oyun sergilese de Birol takımının 2. ve kendisininde 2.golüne imza attı ve maçı Özkürtün Gençlik takımı 2-1 skor ile kazandı.

Kazanma Faktörleri

Maça temkinli başlayan Özkürtün Gençlik takımı savunmayı elden bırakmadan gol aradı. Maçın tembosunu belirleyen ekip zorlansa da galibiyete uzanırken kalede görev alan Cengiz kalesinde adeta devleşti. Refleksleri ile dikkat çeken Cengiz son dakikalarda karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı kurtarış ile takımını galibiyete taşıdı. Savunmada uyumları çok iyi olan Dursun ile Onur 2’lisinden Onur maç boyunca savunmasını terk etmezken tatlı sert oyunu ile rakiplerini yıldırdı. Dursun ise savunmada görev alsa da maçın son anlarında hücuma çıkarak yaptığı asist ile takımını galibiyete taşıdı. İleride Kerim ile Birol 2’lisi teknikleri ile dikkat çekerken Kerim oyun görüşü ile kilidi açarken ince bilek hareketleri ile rakibi kolay egale etti. Birol ise maçın kaderini belirleyen isimdi. Genel olarak bencil bir oyun sergileyen Birol bu oyun yapısı ile takımını galibiyete taşımayı başardı. Maçın son anlarında zor dakikalar yaşasalar da Özkürtün Gençlik takımı tecrübesi ile galibiyete ulaşmayı başardı.

Kaybetme Faktörleri

Maça rakibini tartarak başlayan Börü takımı ilk yarı bir türlü aradığı golü bulamazken ilk yarının son anlarında geriye düştü. Aradığı golü maçın son anlarında bulan ekip galibiyete ulaşabileceği pozisyonlar yakalasalar da bir türlü öne geçemeyince kalesinde golü gördü ve yenildi. Kalede görev alan Emre kalesinde bir çok tehlikeli pozisyon görürken bunların çoğunda güzel kurtarışlara imza atsa da yediği gollerde yapabilecek fazla bir şeyi yoktu. Hasan savunmada çakılı kalan isimdi. Rakibin çoğu topunu kesmeyi başaran Hasan takımının savunmasını toparlamaya çalıştı, fakat zaman zaman yalnız kaldı. İleride adeta bal yapmayan arı gibi olan ekipte Doğan bugün beklenen performansı sergileyemezken Muhammed ise takımının ataklarını şekillendiren isimdi. Takımının tek golüne imza atan Mustafa ise maç boyunca golü koklarken attığı gol ile takımını umutlandırsa da takım arkadaşlarından beklediği desteği alamayınca performansı mağlubiyeti engellemeye yetmedi. Maçta skor olarak bir türlü öne geçmeyi başaramayan Börü takımı bunun verdiği stres ile rahat bir oyun sergileyemedi ve sahadan yenik ayrılan taraf oldu.

Maçın Adamı:Birol
Maçın Gümüş Adamı:Onur
Maçın Golü:Birol
Maçın Kalecisi:Cengiz
Maçın Savunması:Onur
Maçın Orta sahası:Kerim
Maçın Forveti:Birol
Maçın Centilmeni:Doğan