4 4 Lük Maçta Puanlar Paylaşıldı!

Gecenin maçında karşılaşan Kayadibi Gençlik ile Birazhırs takımlarının mücadelesi nefesleri kesti, yok böyle bir maç dedirtti. Maçta sürekli dalgalanmalar oldu, Kayadibi takımı zaman zaman çok tutuk bir oyun sergiledi, maç sonuna doğru ise geriden gelmesine karşı galibiyeti kaçırdı. Birazhırs takımı ise her geçen hafta daha iyi performans sergilemeye devam ederken bu hafta hem mağlubiyetin kapısından döndü hemde galibiyeti kaçırdı, gerçi bunu her iki takım için de söyleyebiliriz, izleyenler açısından müthiş bir mücadele oldu.
Kayadibi Gençlik takımı maça henüz ilk dakikada attıkları golle 1-0 önde başlasa da istedikleri oyunu sahaya bir türlü yansıtamadılar ve devreyi de 1 1 lik eşitlikle tamamladı. Skor 1 1 olsa da daha çok kalelerinde pozisyon veren bir Kayadibi Gençlik takımı izledik. 2. yarıya ise kalelerinde gördükleri gollerle başlayan ekip devrenin ortalarında 3 1 yenik duruma düşerken çok ciddi bir düşüş yaşadılar ve maçtan ümitlerini kesmişcesine bir görüntü sergilediler, bu bölümlerde fark daha da büyüyebilirdi. Fakat sanki bir sihirli dokunuş oldu ve bir anda oyunun seyri değişti, peş peşe buldukları gollerle skora denge getirdiler, ve çok da net pozisyonlar buldular. Birçok net fırsattan faydalanamayan ekip sahadan 4 4 lük skorla 1 puanla ayrılırken bu puan sezonun ilk puanı olma açısından önemliydi fakat daha da önemlisi son bölümlerde buldukları pozisyonlar ve gayretli oyun önümüzdeki haftalar adına umut verdi. Takım için şunu söyleyebiliriz ki yedikleri gollerle bu akşamki gibi maçı bırakırlarsa ligde yenebilecekleri takım yok, fakat sonradan dönüş yaptıklarındaki gibi mücadele ederlerse deviremeyecekleri de rakip yok. Bir ara öyle umutsuzluğa kapılıp maçı bıraktılar ki bu bölümde skor 5 6 ya kadar gidebilirdi fakat oyun içi yapılan hamle ile Atahan’ı ileri alan ekip bu bölgede Enes ve Atahan’la etkili olurken skora bir anda denge getirdiler, çok da net fırsatlar bulup golle burun buruna kaldılar. İlk yarıda istedikleri oyunu sergileyemeseler de son bölümlerde pozisyon üstüne pozisyon bulan ekip son dakikalarda kalelerinde ciddi tehlikeler yaşasalar da 1 puanı hanelerine yazdırmayı başardılar. Atahan gibi etkili bir ayağı olan oyuncuyu savunmada kullanmaları en büyük handikapları diyebiliriz, bu oyuncuyu bu akşam olduğu gibi dönüşümlü olarak da olsa ileri uçta denerlerse skor olarak faydalanabilirler. Güray özellikle ilk yarıda kalesinde devleşirken genel olarak hemen hemen bütün oyuncular çok top kaybı yaptı, fakat son bölümdeki büyük mücadele alınan puanda büyük rol oynadı.
Birazhırs takımı ise maçın başından sonuna istekli bir oyun sergilediler, çok koştular iyi mücadele ettiler, aslına bakılırsa 2. yarının başında büyük de fırsat yakaladılar fakat bu fırsatı değerlendiremeyen ekip rakibe 1 puan hediye etti. İlk yarıda çok pozisyon bulmalarına rağmen bu pozisyonlarda Güray’a takılan ekip aradıkları golleri 2. yarının başlarında bulsalar da rehavete kapılıp çok net pozisyonları değerlendiremeyip farkı açma şansını değerlendiremediler. Son bölümlerde savunmada yapılan bireysel hatalar kalelerinde pozisyon vermelerine sebep olurken kaleci Talha’nın etkili performansına rağmen zor anlar yaşadılar ve sahadan da 1 puanla ayrıldılar. Her geçen hafta performanslarını yukarı taşıyan ekip puan cetvelinde de yükselişini sürdürürken skor üretme konusunda yaşadıkları sıkıntıları aşarlarsa galibiyet alma konusunda çok da zorlanmayacaklarını düşünüyorum. Sahanın geneline iyi yayılan ekip çok koşarak rakibe baskılı bir oyun oynarken Kaan ve Alim attıkları 2 şer golle takımlarının skor yüklerini çektiler, Talha kalesinde yine çok iyidi, Hüseyin orta alanda çok etkili olmasına rağmen son bölümlerde boş kaleye kaçırdığı golle belki de galibiyet şansını değerlendiremedi.
Maçın Adamı: Atahan
Maçın Gümüş Adamı: Kaan
Maçın Kalecisi: Talha
Maçın Defansı: Atahan
Maçın Ortasahası: Alim
Maçın Forveti: Kaan
Maçın Golü: Alim
Maçın Centilmeni: Enes

Start a Conversation

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.