Mimarsinan’dan 10 Numara Galibiyet!

Günün ilk maçında Karkay 2543 ile Mimarsinan Gençlik takımları karşı karşıya geldi. Mimarsinan takımı maça çok etkili başladı ve erken bulduğu goller ile öne geçti. Karkay takımı ise ilk yarı cılız ataklar ile goller ararken ilk yarıyı 5-2 Mimarsinan Gençlik takımı önde tamamladı. 2.yarı Karkay 2543 takımı farkı azaltmak için baskılı başlasa da Mimarsinan takımı skoru tutmayı başardı ve maçı 10-4 skor ile kazanan taraf oldu.

Kazanma Faktörleri
Maça çok iyi bir başlangıç yapan ekip erken bulduğu goller ile maçın hakimiyetini erken eline aldı ve ilk yarıdan farkı açtı. 2.yarı zaman zaman rakibin baskısı ile karşılaşsalar da skoru korumayı başaran ekip maçı 10-4 skor ile kazandı. Kalede görev alan Semih kalesinde yıldızlaşırken yaptığı şık kurtarışlar ile takımını maç boyunca ayakta tutmayı başardı. Savunmada birbirlerinin açıklarını çok iyi kapatan Mimarsinan Gençlik takımında Görkem savunmada çakılı kalan isimdi. Maçın en çok top kesen isimlerinden olan Görkem müdahaleleri ile rakibe kolay pozisyon şansı vermedi. İleride takım oyunu ve pas oyunu ile sonuca gitmeyi başaran ekipte Oğuzhan takımının maestrosu gibiydi. Maç boyunca takımının ataklarını şekillendiren Oğuzhan takım arkadaşlarını gol yollarında besleyerek maçın koparılmasını sağladı. İleri uçta görev alan Samet ise fırsatçılığını konuştururken pozisyon bilgisi ile golü adeta kokladı. Bitiriciliğiyle de dikkat çeken Samet maçın yıldızıydı. İlk dakikadan itibaren maçın kontrolünü eline alan Mimarsinan Gençlik takımı maçı farklı bir skor ile kazanmayı başardı.

Kaybetme Faktörleri
Maça kalelerinde şok goller görerek başlayan ekip ilerleyen dakikalarda toparlasalar da ilk yarıyı 5-2 geride tamamladı. 2.yarı farkı azaltmak için baskı yapsa da bir türlü aradığı golü bulamayan ekip maçı kaybetmekten kurtulamadı. Kalede görev alan Emre kalede elinden geleni yapsa da savunmasının dağınık olması nedeniyle yapabilecek fazla bir şeyi yoktu. Savunmada çok dağınık bir görüntü çizen ekipte Murat savunmada bugün beklenen performansı sergileyemezken yaptığı top kayıpları ile takımını zora soktu. İlerde bireysel yetenekler ile sonuca gitmeye çalışan ekipte Ahmet Yavuz bugün ilk savunmada başlasa da savunmada yalnız kalınca ileriye çıktı fakat orada da topu ayağında çok tuttu. Ahmet Yaldız ise takımının 2 golüne imza atarken takımının en efektif ismiydi, fakat performansı mağlubiyeti engellemedi. Yunus ise bugün bekleneni veremezken çok fazla gol pozisyonunu harcadı. İlk dakikalarda yediği goller ile şok olan ekip maçı kaybetmekten kurtulamadı.

Maçın Adamı:Samet
Maçın Gümüş Adamı:Oğuzhan
Maçın Golü:Yusuf
Maçın Kalecisi:Semih
Maçın Savunması:Görkem
Maçın Orta sahası:Oğuzhan
Maçın Forveti:Samet
Maçın Centilmeni:Ahmet Yavuz