Master Cup 5 Şampiyonu Texas City!

Master Cup 5’in Final maçında Texas City ile Vişne City takımları karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen mücadelede 2 ekipte temkinli bir oyun sahaya yansıtırken 2 takımında kalecisi oldukça başarılıydı. İlk yarının sonlarına doğru Rıdvan’ın şık golü ile Vişne takımı öne geçmeyi başardı ve ilk yarıyı bu golle Vişne takımı önde tamamladı. 2.yarı Vişne takımı skoru koruyarak farkı açmaya çalışsa da golü bulamadı. Texas takımı ise uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştı. Volkan frikiklerde ki ustalığını konuştururken frikikten attığı gol ile skoru eşitledi. Son anlarda 2 takımında sertlik dozajını arttırdığı maç beraberlik ile sonuçlanırken 2 ekipte maçı kırmızı kartlar nedeniyle 6 kişi tamamladı. Seri penaltı atışlarında da eşitlik uzun bir süre bozulmazken Oğuzhan penaltılarda ki tek kurtarışa imza attı ve Master Cup’ta TEXAS CİTY takımı şampiyon oldu.

Kazanma Faktörleri
Maça temkinli başlayan Texas City ilk yarı rakibini tartarken golü bulamadı ve ilk yarıyı geride tamamladı. 2.yarı beraberliği frikikten bulan ekip kupayı penaltılarla kazanırken savunmada çok fazla efor sarf ettiler. Şerif savunmada rakibi en son karşılayan isim olurken hava toplarında ki hakimiyeti ile rakibin uzun toplarını kesti. 2.yarı sertlik dozajını arttıran Şerif 2.sarıdan kırmızı kartı görüp takımını eksik bıraksa da kusursuz bir maç çıkardı. İleride gol yollarında çok zorlanan ekipte Sunay topu ayağında çok iyi tutarken rakibin baskısı karşısında zaman zaman eli kolu bağlandı. Volkan takımının en efektif isimlerinden biriydi. Çok hızlı olan Volkan tekniği ile rakibi çözmeye çalışırken frikikten attığı gol ile maçı penaltılara taşımayı başardı. Maçın yıldızı olan ve kupanın kime gideceğini belirleyen Oğuzhan maç içerisinde muazzam kurtarışlara imza attı. Top eline adeta yapışan Oğuzhan bazı pozisyonlarda havada asılı kaldı. Penaltılarda yaptığı kurtarış ile takımını şampiyonluğa taşıyan Oğuzhan takım arkadaşlarından tam puan aldı. Maçı uzun bir süre geride götürseler de oyun disiplininden kopmayan Texas City zorlansa da şampiyonluğa ulaşmayı başardı.

Kaybetme Faktörleri
Maça rakibi tartarak başlayan Vişne City ilk dakikalarda şansız bir şekilde sakatlanan Mustafa’nın değişmesi ile kan kaybetse de oyunun kontrolünü elinde tutmayı başardı ve ilk yarıyı önde tamamladı. 2.yarı farkı açabilecek pozisyonlar yakalasalar da bir türlü golü bulamayan ekip frikikten kalesinde golü görünce maç penaltılara gitti ve Kaan bir tane bile penaltı kurtaramayınca kupaya finalde veda ettiler. Kaan maç içerisinde bir çok güzel kurtarışa imza atsa da frikikten yediği golde yanlış yerde durması nedeniyle golü yerken penaltılarda da şansı yaver gitmeyince kurtarışa imza atamadı. Savunmada maç boyunca rakibine göz açtırmayan ekipte Yunus savunmada bir çok kritik müdahalede bulunurken rakibi 6 pasın içine sokmadı. İleride adeta bal yapmayan arı gibi olan ekipte Taner olgunluğu ve tecrübesi ile takımına seviye atlatırken, Rıdvan ise takımının en etkili isimlerinden biriydi. Takımının tek golüne imza atan isim tekniği ile messi’yi andırırken hırsı ile kırmızı kart yiyerek oyundan atılan Rıdvan biraz daha sakin olmalı, oyuna sonradan giren Oktay ise beklenen etkiyi sahaya yansıtamazken kendi performansının altında kaldı. Maçı uzun bir süre önde götüren ekip son vuruşu yapamayınca kupaya ulaşamadılar.

Maçın Adamı:Oğuzhan
Maçın Gümüş Adamı:Volkan
Maçın Golü:Rıdvan
Maçın Kalecisi:Oğuzhan
Maçın Savunması:Yunus
Maçın Orta sahası:Rıdvan
Maçın Forveti:Volkan
Maçın Centilmeni:Mahmut