Master Cupta İlk Yarı Finalist Texas City Oldu!

Master Cup ilk çeyrek final mücadelesinde D grubunun birincisi Texas City ile C grubunun ikincisi Mezunsther United takımları karşı karşıya geldi. Mezunsther takımı maça eksik başlarken 7 kişi olana kadar çok iyi dayandılar. Fakat kadrolar eşitlendikten sonra Texas City öne geçse de Mezunsther hemen karşılık vermeyi başardı. Fakat Texas ilk yarının son anlarında bir kez daha öne geçti ve ilk yarı 2-1 Texas City takımının üstünlüğü ile sonuçlandı. 2.yarı Mezunsther takımı bir çok gol pozisyonuna girse de bir türlü beraberlik golünü bulamadı. Çok iyi savunma yapan Texas City maçın son dakikalarında penaltıdan rahatladıkları golü buldu ve maçıTexas City takımı 4-1 skor ile kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

Kazanma Faktörleri
Maça rakibi eksik başlayan Texas City rakibi eksik iken golü bulmayı başaramasa da ilk yarıyı 1 fark ile önde tamamlamayı başardı. 2.yarı çok iyi bir savunma sergileyen ekip kalesini gole kapatmayı başardı ve adını yarı finale yazdıran ilk takım oldu. Kalede görev alan Oğuzhan kurtarışları ile maça damgasını vurdu. Panter gibi reflekslere sahip olan Oğuzhan 2.yarı kalesini gole kapatmayı başarırken penaltıdan bulduğu gol ile takımını rahatlattı. Maç boyunca takımını kalesinden yönlendiren Oğuzhan maçın kaderini belirleyen kişiydi. Savunmada birbirlerinin açıklarını çok iyi kapatan ekipte Şerif savunmayı toparlayan isimdi. Rakiplerine kolay top şansı tanımayan Şerif arkadaşlarının kademesine çok iyi girdi. İleride girdiği pozisyonları iyi değerlendiren ekipte Sunay forvette görev alırken golü bulamasa da takım arkadaşlarına çok iyi boşluklar yarattı. Takımının dinamosu gibi olan Yaşar ise hem savunmada hemde hücumda sahada basmadık yer bırakmazken oyun görüşü ile fark yarattı. Bitiriciliği ile Maçın kilidini açan Yaşar attığı goller ile takımını galibiyete taşıdı. Maçın son anlarında çok zor anlar yaşasalar da skoru korumayı başaran ekip çok net bir skor ile yarı finale çıkmayı başardı.

Kaybetme Faktörleri

Maça 5 kişi başlayan Mezunsther United takımı 5 kişi iyi dayansa da 7 kişi olduğunda geriye düştü. Skoru eşitlemeyi başarsalar da ilk yarıyı geride tamamlayan ekip 2.yarı büyük bir baskı kursa da bir türlü beraberlik golünü bulamayınca elendi. Kalede görev alan Furkan kurtarışları ile takımını ayakta tutan isimdi. Kalesinde bir çok tehlikeli pozisyon gören Furkan kusursuz bir maç çıkarırken yediği gollerde ise yapabilecek fazla bir şeyi yoktu. Savunmada çok fazla efor sarf eden ekipte Ahmet savunmada çakılı kalan isimdi. Topun önüne adeta vücudunu siper eden Ahmet performansı ile büyük beğeni topladı. İleride bal yapmayan arı gibi olan ekipte takımının tek golüne imza atan Mehmet attığı gol ile takımını umutlandırsa da takım arkadaşlarından beklediği reaksiyonu alamadı. Forvette görev alan Özay ise maç boyunca bir çok gol pozisyonuna girse de bunları sonuçlandıramayınca yenilgi kaçınılmaz oldu. Kupaya çeyrek finalde veda eden ekibe ligde başarılar dileriz.

Maçın Adamı:Oğuzhan
Maçın Gümüş Adamı:Yaşar
Maçın Golü:Yaşar
Maçın Kalecisi:Oğuzhan
Maçın Savunması:Şerif
Maçın Orta sahası:Yaşar
Maçın Forveti:Sunay
Maçın Centilmeni:Ayberk