Master Cup’ta İlk Finalist Cska Filistin!

Master Cup Yarı Final maçında Kontraatak Fc ile Cska Filistin takımları karşı karşıya gelirken büyük çekişme içinde geçen maçta normal süre 6 6 lık skorla sona erdi ve kazanan penaltı atışları sonunda Cska Filistin oldu ve adlarını finale yazdırdılar.
Kontraatak Fc takımı maça çok iyi başlarken henüz ilk bölümden 3 0 gibi flash bir skorla öne geçmeyi başardılar. Bu dakikadan sonra da pozisyon bulmaya devam eden ekip çok net pozisyonlardan sonuç alamadı ve farkı daha da açma şansını defalarca değerlendiremedi. Bu periotta rehavete kapılıp rahat davranmasalar ve farkı daha da açsalardı maçı ilk yarıdan bitirebilirlerdi diye düşünüyorum. Rakibin geri dönüşüyle kısa bir şok geçiren ekip 5 3 geriye düşse de skora 2. yarıda denge getirmesini bildi ve son dakikalara 1 fark geride girse de uzatma dakikalarda gelen golle sahadan 6 6 lık skorla berabere kaldılar, bundan sonrası da şans işiydi ki kupaya yarı finalde penaltılarla veda ettiler. 2 ye 1 leri iyi yapan ekip rakip kalede çok etkili olurken çok net pozisyonlar buldular, dünyaları kaçırdılar diyebiliriz. Uyumlarıyla hep dikkat çeken ekip 2. yarıda çok top kaybı yaparken orta alanda bireysel oyunu tercih ettikleri dakikalarda basit şekilde topu rakibe verip kalelerinde ciddi tehlikeler yaşadılar. Genel anlamda çok iyi bir futbol sergileyen ekip net pozisyonlardan sonuç alsalardı maçı penaltılara götürmezlerdi, galip gelememelerindeki en büyük etken kaçırılan goller ve orta alanda yapılan top kayıplarıydı diyebiliriz.
Cska Filistin takımı maça çok kötü başlarken yapılan basit hatalarla 3 0 geriye düştüler, rakip takım pozisyonları değerlendirme konusunda cömert olmasaydı hasar daha da büyük olabilirdi ki yenilen 3 golün dışında da ciddi top kayıpları rakibe sürekli pozisyon verdi. Buna rağmen oyunu bırakmayan ekip Volkan’la maça tutunurken peş peşe buldukları gollerle skoru 5 3 e kadar getirdiler. Skor 5 3 ken çok net pozisyonlardan sonuç alamayan ekip farkı daha da açma şansını değerlendiremezken son dakikada yediği golle maç penaltılara kaldı. Orta sahada istenilen oyun sergilenemese de çok ciddi mücadele veren ekip maçı farklı da kaybedebilirdi, 2. yarıda buldukları pozisyonları değerlendirebilselerdi farklı da kazanabilirlerdi ki 2 topları da direkte patladı. Özetle Orta alanda iyi pas yapamayan, savunmada pas hataları yapmalarına rağmen büyük mücadele veren, ileri uçta da Volkan’la ayakta duran ekip bu zorlu maçtan beraberlikle ayrılıp penaltılarla adlarını finale yazdırdılar. Bahri kalesinde özellikle 2. yarıda çok net kurtarışlara imza atarken penaltı atışlarında yaptığı kurtarışla finali getiren isim oldu. Mustafa Elmacı önceki maçlara bakışla orta alanda büyük efor sarfederken Volkan 5 gol 1 asistle tartışmasız gecenin yıldızıydı.
Maçın Adamı: Volkan
Maçın Gümüş Adamı: Kadir
Maçın Kalecisi: Bahri
Maçın Defansı: Hakan
Maçın Ortasahası: Kadir
Maçın Forveti: Volkan
Maçın Golü: Volkan
Maçın Centilmeni: Eren