Mainz’in ‘Diriliş’ Gecesi!

Gecenin ilk maçında Diriliş Fk ile Mainz takımları karşı karşıya gelirken maça iyi başlayan Mainz takımı sahadan 6 3 lük skorla galip ayrıldı ve 2 maçlık aranın ardından galibiyete ulaşmış oldu.
Kazanma Faktörleri:
Mainz takımı maça iyi başlarken maçın başlarında buldukları gollerle 2 0 lık skor avantajını yakaladı. Bir ara skor 2 2 ye gelse de devreye 3 2 önde giren ekip 2. yarıda buldukları gollerle farkı açıp rahat bir galibiyet aldılar. Aslında Şampiyonluğun favorilerinden olmalarına rağmen ve iyi kadro yapısına rağmen takım içi tartışmalar motivasyonu ciddi anlamda düşürüyor ve başarıyı engelliyor diye düşünüyorum, zira son 2 maçı kaybetmelerine rağmen aslında kötü bir oyun sergilememişlerdi, bugün de skor bir ara 2 2 ye gelse de kötü bir oyun oynayamıyorlardı fakat istenilen pas trafiği oluşmadığında yapılan eleştiriler bazı oyuncuları oyundan düşürüyor, buna önlem alınmadığında play off ta zorlanabilirler. Asker’in takımda oluşu orta alanda takımı rahatlatırken iyi pas trafikleriyle rakip kaleye etkili gittiler ve skor üretmekte zorlanmadılar. Burak attığı 5 golle geceye damgasını vuran isim olurken takımın diğer golünde de Ahmet’in imzası vardı.
Kaybetme Faktörleri:
Diriliş Fk maça istediği gibi başlayamasa da 2 0 lık skordan beraberliği yakalayarak aslında iyi bir geri dönüş yaptılar fakat devreye 3 2 geride girmeleri takımı olumsuz etkiledi. 2. yarıda zaman zaman hareketli olsalar da genel anlamda rakibin gerisinde kaldılar ve skor üretmekte zorlanınca sahadan mağlubiyetle ayrıldılar. Hücum hattında Sedat ve Çağatay gibi 2 etkili silahları olsa da bu ikiliye geriden yeteri kadar destek gelmeyince pozisyona girmekte zorlanıyorlar ki nitekim bu akşam genel anlamda savunmada kalabalık durdular, orta alanda büyük boşluklar oldu. Orta alanda oyunu kuramamaları en büyük eksiklikleri olurken geriden de topla çıkamadılar, özellikle kale vuruşları ve kaleci degajlarında çoğu topu rakibe vererek oyunun kontrolünü rakibe verdiler diyebiliriz. Çağatay bugün 2 golle takımın en skorer oyuncusu olurken Sedat maç boyunca takımını ateşlese de istediği tepkiyi alamadı, takım O’nun verdiği enerjiye gerekli karşılığı veremedi.
Maçın Adamı: Burak
Maçın Gümüş Adamı: Ahmet
Maçın Kalecisi: İbrahim
Maçın Defansı: Mehmet
Maçın Ortasahası: Asker
Maçın Forveti: Burak
Maçın Golü: Burak
Maçın Centilmeni: Sedat