Mainz’den Müthiş Geri Dönüş!

Gecenin 2. maçında play off potasının 2 iddialı takımı Mainz ile Çekiçspor karşı karşıya gelirken Mainz maçın başlarında 3 0 geriye düştüğü maçtan 7 5 lik skorla galip ayrılarak çok önemli bir galibiyete imza attılar ve galibiyet serisini 2 maça çıkardılar.
Kazanma Faktörleri :
Mainz takımı maça çok dağınık başlarken özellikle hücum ağırlıklı sahaya çıkıp 2 li savunma ile oynamalarının karşılığını peş peşe 3 gol yiyerek aldılar ve ne futbol oynayabildiler ne de savunma yapabildiler. Bugün alınan galibiyette en büyük etken 2 Başkanın da sahada olması ve duruma anında müdahale edip oyunun kurgusunu değiştirmesi oldu ki 3 lü savunmaya geçip Ahmet’i de orta alana almalarıyla maçı 3 0 dan 6 3 e çevirerek büyük bir zafere imza attılar. Son aylarda düşük bir performans sergileyen ekip özellikle gol atmakta zorlanırken bu akşam tam 7 kez ağları sarstılar ki bu sayı 4 5 maçta buldukları gol sayısından bile fazlaydı. Bünyamin’in savunmadan etkili şutları, Ahmet’in orta alanda istekli oyunu ve etkili şutları sonrasında gelen golleri, Burak’ın yine sahada basmadık yer bırakmaması, Evren’in ise etkili kurtarışları galibiyette öne çıkan unsurlar olurken yenik duruma düştükten sonra takım içi tartışmalar yine dezavantajlarıydı fakat buna rağmen maçı çevirmesini bildiler. Ahmet hem oyunu yönlendirmesi hem de attığı 3 golle galibiyette büyük rol oynarken Burak da istekli oyununu 2 golle süsledi.
Kaybetme Faktörleri :
Çekiçspor maça çok iyi başlarken güçlü rakiplerine karşı peş peşe buldukları 3 golle çok önemli bir skor avantajı yakaladılar fakat anlamsız bir düşüşe geçip sahadan mağlubiyetle ayrıldılar. Tabi kaleci Yahya’nın maçın başlarında kulağına top gelmesiyle sakatlanması, ardından da istediği performansı sergileyememesi mağlubiyette en büyük etken olsa da 3 0 lık skor rehavet oluşturdu ve yenilen ilk golde rakibin savunma arkasında bomboş kalması bunun en büyük göstergesiydi, bu golün ardından işi sıkı tutmaya çalışsalar da rakibin baskılı ve istekli oyununa karşı koyamadılar. Hücum anlamında iyi bir maç çıkarsalar da rakip kaleciyi geçmekte özellikle 2. yarıda oldukça zorlanan ekip savunmada oturaklı bir görüntü sergileyemedi ve rakibe çokca şut şansı tanımaları maçı kaybetmelerine sebep oldu. İbrahim Usta ve Tugay 2 şer golle takımın skorer isimleri olurken Numan attığı ve attırdığı gollerle skora katkı sağlayan bir diğer isimdi.
Maçın Adamı : Ahmet
Maçın Gümüş Adamı : Bünyamin
Maçın Kalecisi : Evren
Maçın Defansı : Bünyamin
Maçın Orta Sahası : Ahmet
Maçın Forveti : Burak
Maçın Golü : Bünyamin
Maçın Centilmeni : Ahmet