Mainz Soğuk Terler Döktü!

Gecenin ilk maçında ligin yeni ekibi Jogobonita ile Mainz takımları karşı karşıya gelirken ilk yarısı 1 1 lik skorla sona eren maçta kazanan taraf tecrübesiyle Mainz takımı oldu ve 2.liği ele geçirip zirve yarışını sürdürdü.
Kazanma Faktörleri:
Mainz takımı son haftaların belki de en tutuk futbolunu oynamasına rağmen son bölümlerde etkili silahlarını kullanarak 3 puanı cebine koymasını bildi. Maç genelinde 4 5 topu direkten dönen ekip gol bulma konusunda aceleci davranınca çok uzaklardan şut denemeleri yaptı ama aradığını bulamadı. Son bölümlerde Ahmet’in de hücuma katkı sağlamasıyla rakibin direncini kıran ekip zorlansa da galibiyeti almasını bildi. Orta alanda çok top kaybı yapan ekip istediği oyunu oynayamasa da kazanma alışkanlığını sürdürdü ve ligin en iyi takımlarından birisi olduğunu gösterdi. Burak attığı 4 golle geceye damgasını vuran isim olurken Ahmet skor üretmekte zorlanılan dakikalarda yaptığı 2 asistle galibiyette büyük rol oynadı.
Kaybetme Faktörleri:
Jogobonita takımı rakibine göre daha tecrübesiz bir takım olmasına rağmen sahada çok koşarak bu açıklarını kapatmaya çalıştılar ve bunda da başarılı oldular. İlk yarıyı 1 1 lik eşitlikle tamamlayan ekip 2. yarıda net pozisyonlar buluğ öne geçme şansını yakalasalar da bunları değerlendiremeyince ilk maçtan elleri boş ayrıldılar fakat taraflı tarafsız izleyenlerin beğenisini kazanıp ilerleyen haftalarda iyi işler yapacaklarının sinyallerini verdiler. İyi koşup iyi mücadele etmelerine rağmen 3. bölgede çok da etkili olamayan ekip bu sorunu çözdüklerinde çok can yakacaklardır diye düşünüyorum.
Maçın Adamı : Burak
Maçın Gümüş Adamı : Ahmet
Maçın Defansı : Ahmet
Maçın Orta Sahası : Cihan
Maçın Forveti : Burak
Maçın Golü : Burak
Maçın Centilmeni : Mehmet