Mainz ‘Kontraatak’ Ruhuyla!

Gecenin son maçında Mainz ile Çekiçspor takımları karşı karşıya gelirken maça hızlı başlayan Mainz takımı ilk yarıdan skor avantajını eline aldı ve maçtan da 5 2 lik skorla galip ayrıldı.
Kazanma Faktörleri:
Her geçen maç daha da oturan takım oyunu bu maçta da meyvelerini vermeye devam etti ve oynadıkları oyunla Şampiyonluğun en ciddi adaylarından biri olduklarını gözler önüne serdiler. Özellikle hücum hattındaki istekli ve arzulu oyunları rakip savunmaya hata yaptırırken hücum pres sürekli sonuç verdi ve çok fazla pozisyon buldular. İleri üçlünün uyumu iyice otururken Asker Cihan Burak üçlüsü rakip alanda oldukça etkililerdi ve güzel gollerle skoru almasını bildiler. Savunmada da disiplinli oyun rakibe çok da pozisyon vermezken Asker attığı 3 golle geceye damgasını vurdu, Ahmet savunmadaki başarılı oyununu jeneriklik bir gol ile süsledi, Burak geceyi golsüz tamamlasa da ileri uçta yaptığı baskıyla savunmaya çok hata yaptırdı, gecenin gizli kahramanlarındandı. Başkan Batu kalecileri sakatlandıktan sonra yine insiyatif alıp sahaya inerken yaptığı kurtarışlarla yine kalesinde güven verdi.
Kaybetme Faktörleri:
Kötü gidişe geçen haftaki 9 0 lık skorla dur diyen ekip bu akşam rakibin baskılı oyununa karşı çok da direnemedi. Orta alanda istedikleri oyunu kuramayan ekip savunmadan iyi çıkamazken ileri uçta buldukları pozisyonlarda da skor üretmekte zorlanınca maça ortak olmakta zorlandılar. Hücum hattındki şanssızlık ve son vuruşlardaki düşük isabet oranı yine alınan mağlubiyette önemli unsur olurken rakibin de şampiyonluk adaylarından biri olması sebebiyle çok da ölçü alınacak bir mağlubiyet olduğunu düşünmüyorum fakat takım içi uyuma ve özellikle gol yollarında etkili olmaya ihtiyaçları var.
Maçın Adamı: Asker
Maçın Gümüş Adamı: Burak
Maçın Kalecisi: Batu
Maçın Defansı: Ahmet
Maçın Ortasahası: Asker
Maçın Forveti: Burak
Maçın Centilmeni: Mehmet
Maçın Golü: Ahmet