Mainz Geri Döndü!

Gecenin ilk maçında Mainz ile Özkürtün Gençlik takımları karşı karşıya gelirken büyük çekişmeye sahne olan maçta kazanan 2 1 lik skorla Mainz takımı oldu ve rakibine ligdeki ilk mağlubiyetlerini tattırdılar.
Kazanma Faktörleri:
Ligde kötü günler geçiren Mainz son 4 maçın 3 ünü kaybederek büyük bir düşüşe geçmişti ve özellikle gol silahları Burak’ın 4 maçlık kırmızı kart cezasıyla özellikle gol yollarında büyük sıkıntı çekmiştiler ki bu akşam ligin fırtına ekibine karşı sahaya yine önemli eksiklerle çıksalar da Burak’ın 4 maçlık özlemi büyük bir hırsa dönüşünce bu faktör takımı ciddi anlamda tetikledi ve güçlü rakiplerini 2 1 lik skorla geçmeyi başardılar. İdeal kadrodan uzak bir şekilde sahaya çıksalar da herkes görevini en iyi şekilde yaptı, gösterişsiz sade fakat çalışkan bir performans sergilendiği için rakibe çok da geçit vermediler. Rakip çok koşan bir takım olsa da ilk yarı rakibin baskılı oyununu kıran ekip 2. yarıda kalelerinde çok pozisyon verseler de rakibe karşı iyi direndiler ve skoru korumasını bildiler. Gecenin yıldızları hiç şüphe yok ki hırsıyla takımını maç boyunca ateşleyen Burak ve savunmadaki başarılı performansını harika bir golle süsleyen Ahmet oldu.
Kaybetme Faktörleri:
Bu akşam tecrübe kazandı diyebiliriz ki Özkürtün Gençlik gibi çok koşan bir takım dinamikliklerine rağmen rakibin savunmasını aşamadılar ve aradıkları beraberlik golünü bulamayınca ligdeki ilk mağlubiyetlerini aldılar. Bu akşam kötü bir oyun sergilemediler fakat gol yollarında çok şanssızdılar, net pozisyonlardan da sonuç alamayınca beraberlik şansını değerlendiremediler. İlk yarıda skora denge getirseler de galibiyet golüne defalarca yaklaşmalarına karşın o golün gelmemesi mağlubiyetteki etkendi diyebiliriz. Genel anlamda yine iyi bir maç çıkardılar fakat alınan bu mağlubiyet nazar boncuğu olsun denecek türdendi, mağlubiyete rağmen kötü bir oyun çıkarmadılar.
Maçın Adamı: Ahmet
Maçın Gümüş Adamı: Burak
Maçın Kalecisi: İbrahim
Maçın Defansı: Ahmet
Maçın Ortasahası: Kerim
Maçın Forveti: Burak
Maçın Golü: Ahmet
Maçın Centilmeni: Zeki