Mainz Bu Ligde “Yaşar”

Günün 2.maçında Mainz ile Veteranlar takımları karşı karşıya geldi. 2 ekipte maça temkinli başlarken Veteranlar takımı 11.dakikada Aker ile öne geçmeyi başarsa da 13.dakikada Yaşar skoru eşitledi. İlk yarının son anlarında Yaşar Mainz takımını öne geçirirken ilk yarı 2-1 Mainz’in üstünlüğü ile geçildi. 2.yarıya Veteranlar farkı azaltmak için bastırsa da bir türlü beraberlik golünü yapamayınca oyundan düştü ve Mainz takımı art arda goller ile farkı açarak maçı 6-2 kazandı.

Kazanma Faktörleri
Maça çok temkinli başlayan Mainz takımı rakip kaleyi yavaş yavaş yoklarken ilerleyen dakikalarda kalelerinde golü görse de oyundan düşmedi ve skoru eşitlemeyi başardı. İlk yarının son anlarında buldukları gol ile ilk yarıyı önde tamamlamayı başaran Mainz takımı 2.yarı rakibin oyundan düşmesi ile daha rahat bir oyun ortaya koydu ve maçı 6-2 kazandı. Kalede İbrahim görev alırken mükemmel bir maç çıkardı. Klas kurtarışlara imza atan İbrahim skoru tutan kişiydi. Savunmada rakibe adeta göz açtırmayan ekipte Mehmet maçın en çok top kesen adamıydı. Rakibin bir çok pozisyonunu başlamadan bitiren Mehmet takımın en iyilerindendi. İleride zaman zaman zorlansa da sonuca gitmeyi bilen ekipte Zeki takımın dinamosu gibi hem savunmada hem de hücumda çok fazla efor sarf etti. Ahmet ileride takım arkadaşlarına pozisyon hazırlarken attığı jeneriklik gol ile alkış aldı. Yaşar ise maçı kopartan isimdi. Kusursuz bir maç çıkaran Yaşar bitiriciliği ve pozisyon bilgisiyle maçı koparttı. Geriye düşünce çok iyi bir reaksiyon gösteren ekip maçı kazanmasını bildi.

Kaybetme Faktörleri

Maça oldukça etkili başlayan Veteranlar öne geçmeyi başarsa da skoru korumakta sıkıntı yaşayınca ilk yarıyı 2-1 geride tamamladı. 2.yarı ilk yarıda ki performanslarından eser kalmayan ekipte yorgunluk belirtileri artınca oyundan düştüler ve kalelerinde art arda goller görerek maçı 6-2 kaybetti. Kalede görev alan Rıza kalesinde 2 gol görmüş olsa da bir çok pozisyonda güzel kurtarışlara imza attı. Savunmada çok çabuk dağılan takımda Zafer maç boyunca takım arkadaşlarının hatalarını kapatmaya çalışırken 2.yarı yorgunluktan dolayı oyundan düştü. İleride oldukça etkili ataklar gerçekleştiren ekip son vuruşlarda sıkıntı yaşayınca 2 golde kaldılar. Koray takımının atak varyasyonlarını çeşitlendirmeye çalışsa da bunda fazla etkili olamadı. Takımın en etkili ismi olan Aker ise takımının 2 golüne de imza atarken takımında tek ayakta kalan kişiydi.

Maçın Adamı:Yaşar
Maçın Gümüş Adamı:Zeki
Maçın Golü:Ahmet
Maçın Kalecisi:İbrahim
Maçın Savunması:Mehmet
Maçın Orta sahası:Ahmet
Maçın Forveti:Yaşar
Maçın Centilmeni:Zeki