Liverpool Zirvedeki Puan Farkını 20’ye Çıkardı!

Gecenin son maçında lider Liverpool ile takipçisi Palermo karşı karşıya gelirken Liverpool ilk yarısını 3 0 önde tamamladığı maçtan 7 3 lük skorla galip ayrıldı ve en yakın takipçisi ile puan farkını 20 ye çıkardı.
Kazanma Faktörleri:
Liverpool Fk takımı sahaya iyi bir kadro ile çıkarken özellikle hücum hattında çok etkiliydiler fakat bence galibiyetteki en büyük etken orta saha oyuncularının savunmaya çok yardım etmesi oldu. Maça 3 lü savunma ile başlasalar da Nezir ve Murat dışında kalabalık hücum yapan ekip 2 li savunmaya dönerken orta alandan Furkan ve Emrecan’ın savunmaya yardım etmesiyle rakibe özellikle ilk yarıda çok da fazla pozisyon şansı vermediler. Takım oyunu ve yardımlaşma rakibin rahat top yapmasına izin vermezken 2. yarıda skorun da verdiği rehavetle azcık ipleri gevşetince skor 5 3 e kadar geldi fakat son bölümde oyuna dahil olan Şahin attığı 2 golle maçı kopardı ve Liverpool rakibini farklı geçerek ligin bitimine 1.5 ay kala büyük avantaj sağladı. Furkan orta alanda oyunu hem iyi kurup hem de takımını iyi yönetirken Emrecan da orta alanda yine çok istekliydi ve başarılı oyununu 2 golle süsledi. Metin de orta alanda iyi bir oyun çıkarırken Şahin son bölümde oyuna dahil olup attığı 2 golle takımına nefes aldırdı.
Kaybetme Faktörleri:
Palermo takımı maça istediği gibi başlayamazken rakip savunmayı geçmekte zorlanınca pozisyon üretemedi ve gol yollarında istedikleri pozisyonları bulamadılar. Orta alanda oyun kuramayınca geriden uzun toplarla çıkma denemelerinde topu rakibe verirlerken sadece kanatları etkili kullandılar fakat bundan da gol bulma konusunda şans yanlarında değildi. İlk yarıdaki skora rağmen 2. yarıya daha istekli başlayan ekip farkı bir ara 2 ye kadar indirse de devamını getiremediler ve sahadan mağlubiyetle ayrıldılar. Genel anlamda iyi mücadele etseler de rakibin orta sahasına diş geçiremediler ve mağlubiyetteki en büyük etken buydu. Kaptan Hüseyin bu maçta da gollerine devam ederken geceyi 2 golle tamamladı fakat bu performans puan için yeterli olmadı, Furkan ise geceyi 1 golle tamamladı.
Maçın Adamı: Emrecan
Maçın Gümüş Adamı: Furkan
Maçın Kalecisi: Yunus Emre
Maçın Defansı: Nezir
Maçın Ortasahası: Furkan
Maçın Forveti: Metin
Maçın Golü:Şahin
Maçın Centilmeni: Hüseyin