Liverpool Yeni Sezonda da Gümbür Gümbür!

Gecenin 2. maçında Liverpool Fk ile Palermo takımları karşı karşıya gelirken ilk yarısı Palemro takımını 1 0 lık üstünlüğü ile sona ererken 2. yarıda Liverpool 4 1 lik üstünlüğü yakaladı. Skorun rehavetine kapılan ekip vites düşürünce skor 4 4 e gelse de Liverpool son dakika golüyle galibiyete uzandı ve 3 puanı cebine koydu.
Kazanma Faktörleri:
Liverpool takımı sezona fırtına gibi bir başlangıç yaparken bu sezon çıtayı yüksek tutup rekorları kırma hedefinde olduğunu ilk maçından göstermiş oldu. Sahaya yıldızlarla dolu kadrosuyla çıkan ekip ilk yarıda genel anlamda oyunun hakimiydi fakat skor üretmekte zorlanınca devreyi 1 0 geride kapattı. 2. yarıya hızlı başlayan ekip bulduğu peş peşe gollerle 4 1 lik üstünlüğü yakalarken skorun rehavetine kapılınca uyuyan dev uyandı ve skor bir anda 4 4 e geldi. Son dakikada etkili atak sonucu Furkan’ın golüyle galibiyete uzanan ekip sezonun ilk galibiyetini alırken final four a hazır görüntüsü verdi. İyi pas yapan ekip oyunu kanatlara iyi açarken son vuruşlarda yeteri kadar şanslı olmasa da 2. yarıda rakip kaleye gol olup yağdı. Furkan Şahin ikilisi attıkları 2 şer golle galibiyette büyük rol oynarken kaleci Yunus Emre kalesinde devleşti, bir çok pozisyonda rakibe dur dedi.
Kaybetme Faktörleri
Palermo takımı aslında sahaya iyi bir kadro ile çıksa da mevkilerinde oynamayan oyuncuların uyum sorunu ve birbirlerini tamamlayamamasıyla istedikleri oyunu sahaya tam olarak yansıtamadılar. İsim isim bakıldığında çoğu oyuncu hücum oyuncusu olurken buna rağmen hücum anlamında istenilen performansı sergileyemediler. İlk yarıyı 1 0 önde tamamlamalarına rağmen çok net yüzde yüz pozisyonlar net pozisyondaki arkadaşlarına topu vermemelerinden dolayı kaçarken belki de ilk yarıda farka koşabilirlerdi. 2. yarıya tutuk başlayan ekip peş peşe gollerle bir anda 4 1 geriye düşerken özellikle Metehan’ın hırsı takımı geriye döndürdü ve 4 4 lük eşitliği yakalamayı başardılar. Buna rağmen skoru koruyamayan ekip son dakika golüyle sahadan mağlubiyetle ayrılırken alınan mağlubiyette en büyük eksik iyi kadroya rağmen sahanın içinde hırs olmamasıydı ki bu anlamda kaptan Hüseyin’in yokluğu hissedildi. Adem gayretli bir oyun sergilese de istediklerini sahaya yansıtamazken net pozisyonlardan sonuç alamadı, vermek istediği bir çok pası veremedi, buna rağmen maçı 2 golle tamamladı, Metehan ise savunmada başarılı bir maç çıkarırken yenik duruma düştükleri bölümde ileri uca çıkarak takımını ateşledi, attığı 2 golle takımını maça ortak etti. Önceki maçlarda başarılı performans sergileyen Olcay ise bu akşam düşük performans sergilerken yenilen 5. golde topun rakibe geçmesinde rol oynadı, şanssız bir maç çıkardı. Kadir maç boyunca başarılı bir oyun sergilerken sıfır hatayla oynadı desek yerinde bir yorum olur.
Maçın Adamı: Furkan
Maçın Gümüş Adamı: Şahin
Maçın Kalecisi: Yunus Emre
Maçın Defansı: Kadir
Maçın Ortasahası: Furkan
Maçın Forveti: Şahin
Maçın Golü: Şahin
Maçın Centilmeni: Kadir