Liverpool Farkı Açıyor!

Gecenin 2. maçında Veteranlar ile Liverpool takımları karşı karşıya gelirken maçın başlarından itibaren oyun hakimiyetini eline alan Liverpool Fk takımı maçtan da 9 4 lük skorla galip ayrılıp yoluna dolu dizgin devam etti.
Kazanma Faktörleri:
Kazanma alışkanlığını iyice edinen ekip ligde yenilmezlik maç sayısını 7 ye çıkardı ve zirvede de farkı açmaya devam etti. Hücum hattında etkili silahlarını iyi kullanan ekip orta alanda da iyi mücadele edince galibiyet kendiliğinden gelirken ilk yarıda Mertcan ve Şahin’le, 2. yarıda da Emrecan’la etkili olan ekip skor üretmekte zorlanmadı. 2. yarıda vites düşüren ekip buna rağmen farkı korurken sahadan rahat ve haklı bir galibiyetle ayrıldılar diyebiliriz. Mertcan ve Emrecan attıkları 3 er golle takımın en skorer isimleri olurken kaleci Yunus Emre kalesinde yine kurtarışlarıyla güven verdi, Şahin orta sahanın en çok koşan isimlerindendi.
Kaybetme Faktörleri:
Veteranlar takımı belki de ligdeki en tutuk maçını çıkarırken önceki maçlardaki performanslarını mumla arattılar. Orta alandaki istenilen pas organizasyonlarını yapamayan ekip pozisyon üretmekte zorlanırken, buldukları pozisyonları da özellikle ilk yarıda cömertçe harcadılar. 2. yarıda farkı kapatma çabaları kısmen sonuç verse de kalelerinde kolay gol görmeleri devam edince sahadan farklı mağlubiyetle ayrıldılar. Mağlubiyetteki en büyük etken takım içi uyumsuzluktu diyebiliriz. Diğer etken ise kalecilerinin formsuz bir maç geçirmesiydi ki çok basit hatalı goller yiyerek farkın açılmasında büyük rol oynadı. Bunun dışında net pozisyonlardan sonuç alamamaları da maça tutunamamalarına sebep olurken buna rağmen liderle oynadıkları göz önüne alındığında bu maç ölçü alınmaması gerekir diye düşünüyorum fakat özellikle hücum hattında iyi bir golcüye ihtiyaçları olduğu bir gerçek.
Maçın Adamı: Emrecan
Maçın Gümüş Adamı: Mertcan
Maçın Kalecisi: Yunus Emre
Maçın Defansı: Nezir
Maçın Ortasahası: Şahin
Maçın Forveti: Mertcan
Maçın Golü: Sercan
Maçın Centilmeni: Koray