Lider Sonradan Açıldı

Günün ilk ve tek maçında Green Boys ile lig lideri Liverpool karşı karşıya geldi. Maça oldukça etkili başlayan Green Boys Özcan’ın akıl dolu golleri ile öne geçerken art arda goller ile farkı 3’e çıkarmayı başardı. Liverpool takımı ileride bir türlü etkili olamazken ilk yarının son atağında gol kralı Mert’in golü ile farkı 2’ye düşürmeyi başardı. İlk yarı 4-1 Green Boys’un üstünlüğü ile geçilirken 2.yarının başında Green Boys farkı arttırmaya devam etti. Eren’in sakatlanıp çıkması ile savunmada açıklar veren Green Boys Liverpool takımının ataklarını durdurmakta zorlanırken Liverpool takımı ise Emirhan’ın etkili oyunu ile art arda goller buldu ve 5-2 geriye düşen Liverpool skoru eşitlemeyi başardı. Ataklarına devam eden Liverpool farklı geriye düştüğü maçı zor da olsa 8-6 kazanmayı başardı.

Kazanma Faktötleri
Maça kalelerinde şok goller görerek başlayan ekip ilk yarıyı farklı geride tamamlarken 2.yarı rakibin etkili oyuncusu Eren’in sakatlanması ile oyuna hakimiyetini sağlayan ekip art arda goller ile galibiyete uzandı. Kalede görev alan Yılmaz muazzam bir maç çıkarırken kurtarışları ile takımını ipten aldı. Savunmada ilk yarı çok açıklar veren ekipte Pablo savunmada elinden geleni yaparken Pablo yalnız kaldı. 2.yarı oyuna giren Sercan takımının savunmasını toparlarken müdahaleleri ile dikkat çekti. İleride oldukça efektif bir oyun ortaya koyan ekipte Şahin takımının ataklarını şekillendirirken oyun görüşü ile fark yarattı. Maçın yıldızı olan Emirhan ise attığı goller ile yıldızlaşırken bitiriciliği ve tekniği ile fark yarattı. Maçta farklı geriye düşmelerine rağmen oyundan kopmayan ekip maçı kazanmayı başardı.

Kaybetme Faktörleri
Maça oldukça etkili başlayan Green Boys art arda goller ile farka giderken ilk yarıyı 3-1 önde tamamladı. 2.yarı bir ara Eren’in sakatlanması ile eksik kalan ekip zor dakikalar geçirse de Mert’in oyuna girmesi ile tekrar oyuna hakim oldu. Fakat hakimiyeti fazla sürmeyen ekip Emirhanı durdurmakta zorlanınca yenilgi kaçınılmaz oldu. Kalede görev alan Kaan muhteşem kurtarışlara imza atarken refleksleri ile dikkat çekti. Savunmada çok çabuk oyundan düşen ekipte Yakup maç boyunca savunmasını terk etmezken müdaheleleri ile takımını ayakta tutmaya çalıştı. İleride etkili oyuncuları ile sonuca giden ekipte Oktay takımının ataklarını şekillendiren isimdi oldukça etkili bir oyun sahaya yansıtan Oktay oyun görüşü ile fark yarattı. Takımının gol yükünü çeken Özcan ise akıl dolu golleri ile dikkat çekerken tekniği ve hızı ile parmak ısırttı. Takım olarak oldukça etkili olan ekip zaman zaman oyundan düşünce beraberliğe boyun eğdi.

Maçın Adamı:Emirhan
Maçın Gümüş Adamı:Şahin
Maçın Golü:Emirhan
Maçın Kalecisi:Yılmaz
Maçın Savunması:Pablo
Maçın Orta sahası:Şahin
Maçın Forveti:Emirhan
Maçın Centilmeni:Sercan