Lider Çok Rahat!

Gecenin ilk maçında lider Kuva-yi Milliye Geçit United takımına geçit vermedi ve sahadan 9 1 gibi farklı bir skorla ayrılıp süprize izin vermeden yoluna emin adımlarla devam etti. Geçit United takımı süpriz için çıktığı maçta çok iyi bir performans sergilemesine karşın sahadan farklı bir mağlubiyetle ayrılırken alınan mağlubiyete rağmen mücadelesiyle beğeni topladı, ciddi bir tecrübe kazandı.
İlk yarıda üst düzey bir performans sergileyen Geçit United rakip kalede etkili ataklar yaparken rakibe topla oynama fırsatı çok da vermedi ve topla oynama yüzdesi olarak belki rakiple kafa kafaya oynadılar, belki de bi tık rakipten daha çok bile oynamış olabilirler. Geride iyi mücadele eden ekip ileri uçta uzaktan şutlarla gol arasalar da rakip kaleciyi çok da zorlayamadılar. İlk yarıda birkaç hata yapan ekip bunların bedelini gol yiyerek ödemesine karşın genel anlamda iyiydiler. 2. yarıda oyundan düşen ekip kalelerinde peş peşe goller görürken maçın sonlarına doğru tamamen oyun disiplininden koparak gol aramaya başlayınca aradıkları golü buldular fakat kalelerinde gördükleri gollerle farkın büyümesine engel olamadılar. Bu maçın kaybedilmesinde en büyük etken tecrübe eksikliğiydi ki bu tür maçlar oynaya oynaya bu tecrübeyi de kazanacaklardır diye düşünüyorum, zira bundan önceki bir çok rahat maçta bu denli etkili futbol oynayamamışlardı fakat iyi hazırlanıp konsantre oldukları zaman neler yapabileceklerini ilk yarıda gösterdiler. Rakibin etkili kadrosuna rağmen iyi mücadele eden ekipte bireysel anlamda herkes iyi mücadele ederken Fırat yine uzaktan etkili şutlarla gol aradı, Mesut savunmada yine iyi mücadele etti, İbrahim önceki maçlara göre yorgun bir görüntü sergilerken Ahmet rakibin katı savunmasına rağmen ileri uçta istekli bir maç çıkardı, Emre ise benim diyen kalecilere taş çıkarırcasına bir performans sergiledi ve etkili kurtarışlar yaptı.
Kuva-yi Milliye takımı tabi ki rakibe göre favori olan taraftı ve skor olarak da maç sonunda bunu göstermiş oldu. İlk bölümde çok koşan rakibine karşı zorlansa da tecrübesi ve etkili gol ayaklarıyla iyi paslaşmalarla rakip kaleye gidip ilk yarıdan 3-0 lık skoru eline aldılar. 2. yarıda rakibin oyundan düşmesini fırsata çeviren ekip farkı açmakta zorlanmazken sahadan da 9 1lik skorla galip ayrılıp zirvedeki farkı açmaya devam etti. Gol kralı Gökhan attığı 4 golle yine geceye damgasını vuran isim olurken istekli oyunuyla takımını yine sırtladı. Emre Çamcı orta alanda çok hareketliydi, Volkan’la birlikte çok uyumluydular ikisi de maçı 2 şer golle tamamladı. Savunmada Alpay rakibe göz açtırmazken Okan da savunmadaki yerini hiç terketmedi, Emre savunmanın önünde oyunu yine iyi kurdu, jeneriklik bir gole imza attı. Ayhan ise rahat bir maç çıkarırken kalesinde sadece 1 gol gördü.
Maçın Adamı: Gökhan
Maçın Gümüş Adamı: Emre Çamcı
Maçın Kalecisi: Ayhan
Maçın Defansı: Alpay
Maçın Ortasahası: Emre Çamcı
Maçın Forveti: Gökhan
Maçın Golü: Emre Yaprak
Maçın Centilmeni: Okan