Lens, Egemensporu Deplasmanda Yendi!

Günün ilk ve tek maçında Lens ile Egemenspor takımları karşı karşıya geldi. Egemenspor maça çok şık bir gol ile başlarken farkı açabileceği pozisyonu değerlendiremeyince Lens takımı hemen karşılık verdi ve akabinde öne geçmeyi başardı ve ilk yarıyı Lens takımı 3-1 önde tamamladı. 2.yarı Egemenspor takımı mükemmel bir gol ile farkı 1’e indirmeyi başarsa da beraberliği yakalamak için bastırdığı dakikalarda savunmada açıklar verdi ve Lens takımı art arda goller ile maçı kopardı, maçın son anlarında Egemenspor takımı farkı azaltmayı başarsa da maçı 6-4 skor ile Lens takımı kazandı.

Kazanma Faktörleri
Maçın başında kalelerinde beklemedikleri bir gol gören Lens takımı bu gole hemen karşılık vererek skoru eşitledi ve ilk yarıyı önde tamamladı. 2.yarı fark azalsa da oyun disiplininden bir an olsun kopmayan Lens takımı zaman zaman zorlansa da galibiyete ulaşırken kalede görev alan Erkan kurtarışları ile fark yarattı. Çok çevik olan Erkan refleksleri ile takımını önde tutan isimdi. Savunmada hiç açık vermeyen ekipte Osman maç boyunca savunmada çakılı oynarken maçın en çok top kesen isimlerinden biriydi ve savunma arkasına atılan topları çok iyi süpürdü. İleride etkili ayakları ile sonuca giden ekipte Mete ve Davut’un uyumları çok iyiydi. Topu çok iyi çeviren ikiliden Davut hem savunmada hemde hücumda çok fazla efor sarf ederken Mete ise oyun görüşü ile kilidi açan isimdi. Maçın yıldızı ise forvette görev alan Göktuğdu. Muazzam bir maç çıkaran Göktuğ golü adeta kokarlarken bitiriciliği ile maçı koparan isimdi. 5 gol ile yıldızlaşan Göktuğ takımını galibiyete taşıyan isimdi. Rakibi karşısında zaman zaman zorlansa da maç boyunca oyundan kopmayan Lens takımı galibiyete ulaşmayı başardı.

Kaybetme Faktörleri

Maça çok iyi başlayan Egemenspor takımı ilk dakikalarda bulduğu gol ile öne geçerken ilk yarının kalan dakikalarında bir türlü golü bulamayınca ilk yarıyı geride tamamladı. 2.yarıya golle başlayan ekip devamını getiremeyince yenilgi kaçınılmaz oldu. Kalede görev alan Ömer sahanın en genç ismi olmasına rağmen kalede duruşu ve kurtarışları ile takımını oyunun içinde tutan isimdi. Savunmada elinden geleni yapan ekipte Yalçın savunmayı toparlamaya çalışsa da çoğu pozisyonda yalnız kaldı. İleride bir türlü dikiş tutturmayan ekip bireysel yetenekler ile goller bulurken Serkan bugün beklenen performansını yansıtamadı. Her maç en az 3 gol atan isim bu maç tek golde kalınca yenilgi kaçınılmaz oldu. Doğan ise takımının ataklarını şekillendirirken çoğu pozisyonda bugün sahada olmayan Selçuğu aradı. Forvette görev alan Mustafa ise jeneriklik bir gole imza atarken o da beklenen etkiyi maç içerisinde yapamadı. Rakibi karşısında hücum bölgesinde beklenen performansı sergileyemeyince Lens takımı yenilmekten kurtulamadı.

Maçın Adamı:Göktuğ
Maçın Gümüş Adamı:Mete
Maçın Golü:Mustafa
Maçın Kalecisi:Erkan
Maçın Savunması:Osman
Maçın Orta sahası:Mete
Maçın Forveti:Göktuğ
Maçın Centilmeni:Yalçın