Kuva-yi Milliye’nin Yükselme Devri!

Bursa Finalinde günün maçında Kuva-yi Milliye ile Yıldızspor takımları karşı karşıya gelirken büyük çekişme içinde geçen maçta kazanan Kuva-yi Milliye takımı oldu ve 6 3 lük skorla Şampiyonluk iddiasını sürdürdü.
Kazanma Faktörleri:
Kuva-yi Milliye takımı sezon boyunca hücum futbolu oynarken play off larda kapanmayı tercih etti ve iyi savunma yaparak kritik maçlar kazanıp Yıldırım Konferans Şampiyonu olmayı başardı. Bugün de rakibin etkili ayaklarına karşı çok iyi mücadele eden ekip mücadeleci oyun kadrosuyla rakibi oldukça zorladılar ve kontra toplarla goller bulup sahadan farklı galibiyetle ayrıldılar. Bugün özellikle orta alanda Necati’nin de oynaması ve Mustafa’nın da savunmanın önünde rakibi karşılayıp rakibe baskılı bir oyun oynamaları galibiyette büyük rol oynarken son vuruşlarda da çok şanslıydılar, ilk yarıda buldukları neredeyse bütün pozisyonları gole çevirdiler, ilk yarıda pozisyon konusunda sıkıntı çeken ekip yüksek yüzdeyle oynayınca devreyi önde tamamladılar, 2. yarıda da buldukları gollerle maçı koparmasını bildiler.
Kaybetme Faktörleri:
YıldızSpor maça çok da iyi başlamasına rağmen sahadan hiç de hesapta olmayan bir mağlubiyetle ayrıldılar. Genel anlamda topla daha çok oynayan taraf olmalarına rağmen sahanın 50 metrelik alanında çok iyi işler yapıp ceza alanında çok şanssız olan ekip dünyaları kaçırdı ve şanssız bir mağlubiyet aldı. Çok iyi pas yapıp rakip kalede çok etkili ataklar gerçekleştiren ekip çok net pozisyonlardan sonuç alamadı, özellikle ilk yarıda kale boşken atamadıkları gol şanssızlıkla mı ciddiyetsizlikle mi değerlendirilmeli bilmiyorum ama maçı yedikleri değil atmadıkları ve atamadıkları gollerle kaybettiler diyebiliriz. Rakibin başarılı savunma oyununu rağmen defalarca net pozisyonlar bulan ekipte tek eksik son vuruşlardı.
Öne Çıkan İsimler:
Cumhur kurtarışlarıyla takımını ayakta tutan isim olurken Mustafa ve Necati takımın orta alandaki en dirençli isimleriydi, rakibi iyi mücadeleleriyle oldukça zorladılar, Gol Kralı Gökhan ise sezon boyunca olduğu gibi play off larda olduğu gibi, finallerde olduğu gibi bu maçta da gollerine devam etti ve 6 golün 3 üne imza atarak galibiyette büyük rol oynadı.
Yıldızspor takımında ise bireysel anlamda vasat olan bir oyuncu olmasa da takım oyununu çok iyi oynasalar da son vuruşlarda öne çıkan bir isim olmadı, Emirhan’ın 2 gollük performansı puan yada puanlar için yeterli olmadı.
Maçın Adamı : Gökhan
Maçın Gümüş Adamı : Necati
Maçın Kalecisi : Cumhur
Maçın Defansı: Semih
Maçın Ortasahası : Mustafa
Maçın Forveti : Gökhan
Maçın Centilmeni : Emirhan
Maçın Golü : Hamza