Kuva-yi Milliye Rakip Tanımıyor!

Sonucu merakla beklenen bir diğer mücadele de Kuva-yi Milliye ve Esentepe Bjk takımlarının mücadelesiydi. Kuva-yi Milliye takımı sezona fırtına gibi girerken adeta önüne geleni ezip geçerek zirve yarışında ipi göğüsleyecek bir performans sergilemeye devam ederken yine sezonun iddialı takımlarından Esentepe Bjk takımı da lige iyi bir başlangıç yapmıştı fakat bu maça kadar bu derece zorlu bir rakiple oynamamıştı. İlk yarısı play off mücadelesi kıvamında geçen maçta devre Kuva-yi Milliye’nin 5 2 lik üstünlüğü ile sona erdi. 2. yarının neredeyse Kuva-yi Milliye’nin üstünlüğü ile geçilirken maçı da 10 5 gibi farklı bir skorla kazanarak zirve yarışını sürdürdüler.
Esentepe Bjk takımı maçı farklı bir skorla kaybetse de maça öyle bir hazırlanmışlar ki final maçı oynarcasına büyük bir konsantrasyon içindeydiler ve maça çok da iyi başladılar. Maçın başında Fatih’le öne geçseler de bu skoru koruyamayan ekip 21. dakikada 3 2 yenik düştükleri dakikaya kadar maça ortaklardı ve üst düzey bir performans sergilediler. Hatta şunu söyleyebiliriz ki oynadıkları maçlar içinde ilk defa bu kadar ciddi futbol oynayan ekip belki de bu denli bir oyun kendileri de beklemiyordur diyebiliriz. Savunma yerini hiç kaybetmedi, orta alanda çok etkili paslaşmalar yaptılar, Fatih savunmasına çok yardımcı oldu, Aykut orta alanda harika performans sergiledi. Tabi bunlar 21. dakikaya kadardı. Devrenin son bölümünde gelen goller takımı tamamen disiplinden düşürdü ve maça ilk yarının sonunda havlu attılar. 2. yarıda fark iyice büyürken maçın sonunda buldukları gollerle farkı kapatmaya çalıştılar fakat buna rağmen sahadan 10 5 gibi farklı bir skorla mağlup ayrıldılar. Puan kaybı olmadığı için çok da bir kayıpları yoktu fakat tecrübe açısından önemli bir maç geride bıraktılar ve bu maçtan dersler çıkaracaklardır diye düşünüyorum. Sadece eksikleri anlamından değil istediklerinde neler yapabileceklerini de görmüş oldular. Kaleci Raşit yediği 10 gole rağmen dünyaları çıkardı kalesinde devleşti, Furkan savunmada iyi işler yaparken hücum hattında oynasa daha etkili olabilirdi diye düşünüyorum. Fatih ilk yarıda savunmasına çok yardımcı olurken 2. yarıda hücuma daha çok destek vermesi farkın büyümesine sebep oldu. Hamdican da orta alanda oldukça istekli bir oyun sergilerken Aykut takımda en ön plana çıkan isim oldu.
Kuva-yi Milliye takımı adeta yıldızlar topluluğu şeklinde bir kadro ile sahaya çıkarken bugün karşısında hangi rakip olursa olsun bu maçtan zor puan çıkarırlardı, keza hücum hattı öyle zengindi ki, geçen sezon sezonun forveti olan Gökhan, bir önceki sezonun gol kralı Volkan, yine bir önceki sezon sezonun orta sahası seçilen Ümit hepsi bir aradaydı. Aslında ilk bölümde rakibin bu denli etkili oyununu beklemeyen ekip skor avantajını eline almakta zorlansa da rakip takım bir noktadan sonra pes etti ve gardı düştükten sonra Kuvayi Milliye takımı oyunun kontrolünü tamamen eline aldı diyebiliriz. Çok iyi pas yapan ve her yerden gol arayan ekip aradıklarını 20. dakikadan sonra bulmaya başladı ve sahadan farklı bir galibiyetle ayrıldı. Volkan attığı 4 golle takımını sırtlarken Gökhan da 3 golle takımın bir diğer skorer ismi oldu. Ercan yorgun bir görüntü verirken Ümit orta alanda oyunu çok iyi kurdu, Alpay Hakan ikilisi yine hatasızdı.
Maçın Adamı: Volkan
Maçın Gümüş Adamı: Gökhan
Maçın Kalecisi: İbrahim
Maçın Defansı: Hakan
Maçın Ortasahası: Ümit
Maçın Forveti: Volkan
Maçın Golü: Volkan
Maçın Centilmeni: Hamdican

 

Start a Conversation

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.