Kötele Galibiyetle Başladı…

Karşılaşmaya ilk düdükle beraber ağır bir tempoda seyreden maçta iki takımda gayet sakin paslı ve rakiplerini tartarak devam ettiler. Kötele takımı rakibe göre daha tecrübeli isimlerden oluştuğu ve yaş ortalamaları daha büyük oldukları için kafaları ile oynamaya çalıştılar. İlk 15 dakikada pozisyon bulmakta zorlanan ekip çokta fazla pozisyon bulamadılar zaman zaman savunmalarında da boşluklar verdiler. İlk çeyrekten sonra yavaş yavaş pozisyon anlamında üzerine katan Köteleler kazandıkları köşe vuruşu ile skoru dengelediler.
Fakat rakibin çok koşması sağlı sollu ataklar ile baskı kurması kendilerini iyice zorladı ve ilk devreyi 2-1 geride tamamladılar.

Spartak Boşkova ekibi rakibe göre daha genç bir takım olduğu ve daha çok koşan bir ekip olduğu için rakip kalede daha fazla etkili oldular. Savunmanın arkasına ve özellikle derinlemesine atılan toplarda pozisyonlar bulan Spartak ekibi Cihan ın iki golü ile devreyi 2-1 önde tamamladılar. Sadece orta sahanın değil savunma oyuncularınında yaptığı asistler dikkat çeken detaylardan oldu savunmanın arkasına atılan toplarda çok net pozisyonları harcayan ekip gol bulmakta zorlanmaya başladılar. Sahanın en çok koşanlarından özellike Osman ve Enes in savunmadaki performansı orta alana yakın oynamaları ekibin orta alanda daha çok topa sahip olmasını sağladı. İlk devrede oyunu ağırlığını koyan takım oldu.

Kötele takımı ikinci yarıya fırtına gibi başlayarak peş peşe bulduğu gollerle skor üstünlüğünü eline aldı bunu dışında savunmadaki hatalarını da kapatan ekip rakibin etkili atakalarına karşı dirençli bir duruş sergiledi. Rakibin çok koşmasına rağmen iyi direndiklerini çok net söyleyebiliriz. Savunmanın arkasını attıkları toplarla savunmadaki isimleri 3-1 2-1 gibi çok net pozisyonlar buldular. Kaleci ile karşı karşıya kaldıkları bir çok pozisyonda da kaleciyi geçemediler. Son bölümlere kadar başa baş giden maçta kaçırdıkları golleri belkide kalelerinde görselerdi bu pozisyonları arayabilirledi. Fakat Kötele ekibi adına korkulan olmadı 49. Dakikada Fuat ın attığı gol ile sahadan 4-2 galip ayrıldılar. İyi pas ve iyi organize olan ekip tecrübeleri ile oynayıp dirençli rakipleri karşısında ilk maçta 3 puanla ayrılıp geçer notu aldılar.

Spartak Boşkova takımı çok koşan bir ekip olmasına rağmen ikinci yarıda aslında kötü bir oyun sergilememesine rağmen 4-2 lik skora göre iyi bir oyun sergilediler. Sahada çok koşan ekip en büyük handikapıda savunmada verdikleri büyük boşluklardı. Defalarca kaleciyle karşı karşıya pozisyon veren ekip savunma zaafiyetine bir türlü çözüm bulamadılar. Bunu dışında çok kalabalık ataklara çıktılar fakat bitiricilik konusunda şanssızdılar. Çok fazla şut çekemeyen ekip kapanan rakipleri karşısında pozisyon bulmakta zorlandılar. Gol pozisyonlarına girmekte zorlanan ekip bunun dışında iyi bir performans ve efor sarf ettiler diyebiliriz. Osman ve Enesin extra performansı atak yaparken takım olarak çok aceleci davrandılar. Kontra ataklarda bile hızlı ve aceleci davranan ekip çok bunun beraberinde çok top kaybı yapmalarına neden oldu. Ömer performansıyla takımını maç boyunca ayakta tuttu. Son dakikaya kadar çok net %100 üç dört pozisyonu çıkardı ve Spartak Boşkova ekibini ayakta tutan isimdi diyebiliriz.

Start a Conversation

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.