Kayadibi Gençlik Son Dakikada Güldü…

Parma takımı maçı yedikleri peşpeşe gollerle kötü başlasa da özellikle orta alanda organize olamayarak ilk çeyreği 3-1 geride tamamladı. Tabi kalesine gelen her topun gol olması takımı olumsuz yönde etkilerken kadrodaki revizyonu ve bir çok as oyuncunun da olmaması istediklerini saha yansıtamamasında etkili oldu. Bundan yanı sıra kaleci Cihat ın ilk 15 dk sonra etkili olması takımında direncin arttırken ileri uçta Metehanın extra performansı ile ilk yarıda skora ortak olmasını bildiler.
Art arda buldukları goller ile skoru bir anda 5-4 e geçiren Parma ekibi bu skor avantajını ikinci yarıda da kullanmak istedi. İlk yarıda genel anlamda eksik oyuncuların sayısının çok fazla olmasına rağmen özellikle ilk çeyrekten sonra daha baskılı ve canlı bir oyun sergilediler ve rakip kalede daha çok görülmeye başladılar. Çok net pozisyonlar bulamasalar da özellikle Metehan ın dışında etkili oyuncuları olmamasına rağmen rakip kalede baskıyı kurmayı başardılar ve devreyi 5-4 önde tamamlamasını bildiler.
Buna karşı Kayadibi Gençlik ilk iki dakikada bulduğu gollerle 2-0 öne geçtiler. Kale vurdukları şutların hepsinin gol olmasıyla beraber takımı az da olsa rehavete soktu diyebiliriz. İlk bölümlerde 3-1 öne geçmesinin maçın ilerleyen dakikalarının da böyle rahat geçeceğini düşündüğü ve bu düşüncenin kendine pahalıya patladığını çok net bi şekilde gördük. Yetenekli oyuncularının olması ve hatta takviyeli oyuncularla sahaya çıkmasına rağmen özellikle orta alan ve hücüm hattında çok uyumsuz bir oyun sergileyen ekip devreye 5-4 geride girse de rakibin baskılı oyununu kırmayı başaramadı. İlk yarıda daha tutuk bir oyun sergileyen ekip net pozisyonlardan sonuç alamadı. Özellikle ilk çeyrekten sonra bu durum onların oyundan düşmesine neden oldu.
Parma takımı ikinci yarıda etkili bir performans sergilerken rakibe karşı iyi savunma yaptılar fakat çok geriye yaslanmaları onların sonunu hazırladı. Bu kadar eksik bir kadroyla saha çıkmaları böyle bir takipten puan almaları bile büyük başarı olurdu buna rağmen son dakikada yediği gollerle sahadan mağlup ayrıldılar. Maçın hakkı bumuydu ? Maçın hakkı beraberlikti diyebiliriz fakat özellikle belirttiğimiz gibi bu kadar eksik kadroyla sahaya çıkmaları aynı zamanda hücumde çoğalamamaları son bölümlerde yorgunluğunda artması ile gol yollarında etkisiz kalmalarına neden oldu. Yapılan bireysel hatalar ile son dakikada yedikleri gol ile sahadan mağlup ayrıldılar.
Kayadibi Gençlik takımı ise ikinci yarıya daha istekli ve baskılı başladığını gördük. Oyunun ikinci yarısında topa hakim olan takım olduğunu ve oyuna yön veren takım olarak öne çıktılar. Üzerindeki ölü toprağı atan ekip son bölümlere kadar rakip kaleyi etkisi altına alsa da gol bulmakta zorlandılar ve aynı zaman da çok çok net fırsatlardan da sonuç alamadılar. Maçın kırılma anı ise 45. Dakikada Erenin attığı goldü. Bu golle skora denge getirmesini bildiler. Hüseyinin bitime bir dakika kala gelen golü ile maçtan galip ayrıldılar. Kadrolar ele alındığında maçın kesinlikle favorisi olmasına rağmen çok zorlandılar çok net fırsatlardan sonuç alamadılar aslında ikinci yarıda baskılı oynasalarda yeteri kadar iyi olduklarını söyleyemeyiz.
Parma takımında bireysel performans olarak Cihat ın ilk bölümde yediği basit goller takımı da düşürdü fakat 10. dakikadan sonra yaptığı etkili kurtarışlarla takımı ayağı kaldırdı ve takımın öne geçmesinde büyük rol oynadı diyebilir. Çok etkili kurtarışlar yaptı. İkinci yarıda yediği gollerde ise yapabileceği çok fazla bişey yoktu. Onun dışında Osman muhteşem bir oyun sergiledi özellikle hava toplarında rakibe göz açtırmadı hatta nefes bile aldırmadı. Ayhan ise mücadelesi ile öne çıktı. Metehan ise attığı gollerle takımını sırtladı diyebiliriz 4 gol ile takımının yıldızı oldu.
Kayadibi Gençlik takımında Kaleci Eray ilk bölümlerde etkili kurtarışlar yaparken ilerleyen dakikalarda ise oyundan düştü. İkinci yarıda ise rahat bir oyun sergiledi ve kalesinde çok pozisyon görmedi. Eren yine savunmanın kritik isimlerinden olurken 45. Dakikada attığı ol ile galibiyette önemli rol oynadı. Enes yine çok gayretliydi ve rakibine çok yakın oynadı. Rakibini sürekli rahatsız eden isim oldu. Aykut maça çok iyi başlayıp ilk çeyreğe 2 gol sığdırmasına rağmen hücumda kalan dakikalarda çok etkili olamadı. Hüseyin ise ilk ve son golü atarak maçın galibiyetinde çok büyük rol oynadı diyebiliriz.

Start a Conversation

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.