Kayadibi Gençlik Çıtayı Yükseltti!

Gecenin 2. maçında Kayadibi Gençlik ile Torulspor takımları karşılaşırken maça iyi başlayan Torulspor ilk yarısını 2 1 önde tamamladığı maçta devamını getiremedi ve maçtan 6 3 lük skorla yenik ayrılıp bu sezon 2. yenilgisini almış oldu.
Torulspor genel olarak iyi savunma yapan ve kontra toplarla oynamaya çalışan bir ekipti fakat bu akşam ilk yarıda işler yolunda gitse de 2. yarıda gardları düştü ve sahadan mağlubiyetle ayrıldılar. Rakip savunmanın kalabalık orta sahası kendi savunmalarını çok yorarken istedikleri pozisyonları da bulamadılar, hücum anlamında uyum sorunu da yaşadılar diyebiliriz. Rakibin hızlı pas trafiği savunmasının zorlanmasına sebep verirken aslında goller peş peşe çorap söküğü gibi geldi ve maçın ellerinden kayıp gitmesine sebep olamadılar. Bu gollerin ardından rakip kalede etkili olup son bölümlerde net pozisyonlar bulsalar da skor üretmekte zorlanınca sahadan mağlubiyetle ayrıldılar.
Şaban gollerine bu maçta da devam ederken attığı 2 golle takımın en skorer oyuncusu oldu. Bu akşam alınan mağlubiyette en büyük etken peş peşe yenilen gollere dur diyememeleriydi. Yine yenilen gollerin ardından oyundan düşmeleri bir diğer handikap olurken oyundan düşmeyip çabuk toparlansalardı maça ortak olabilirlerdi, zira son bölümlerde skora denge getirecek kadar pozisyonlar buldular fakat iş işten geçmişti. Buna rağmen iyi mücadele ettiler, yenildikleri takım da iyi pas yapan ve etkili hücum ayakları olan bir takım olduğu göz önüne alındığında bu mağlubiyetten ders çıkaracaklardır diye düşünüyorum.
Kayadibi Gençlik takımı revize edilmiş kadrosuyla bu sezon çok can yakacak görüntüsünü sürdürürken geçen hafta alınan farklı mağlubiyete rağmen gelecek adına umut verdiklerini söylemiştik. Aslında ilk yarıda da geçen maça benzeyen bir oyun vardı. İyi paslaşmalar olsa da son vuruşlarda yeteri kadar şanslı değildiler ve en büyük handikapları skor üretemiyorlardı. Bu maçın da ilk yarısını 2 1 yenik tamamlamaları akıllara yine aynı soruyu getirse de peş peşe gelen 5 gol rakibin ipini çekti ve çok kritik bir galibiyete imza atarak 5. sıraya yükselip çeyrek final potasının kapısına dayandılar. Kadro olarak bu sezon belki de finale kadar çıkabilecek bir kadro kalitesine ulaşan ekipte tek eksik skor konusunda zorlanmaları. Gerçi önceden bütün skor yükü Hüseyin’deydi ve o da bu işi iyi yapıyordu fakat son adam olarak oynayınca istediği pozisyonları çok da bulamıyor. Buna rağmen bu maçı 2 golle tamamlayan oyuncu oldukça istekliydi. Aykut kritik dakikalarda attığı gollerle galibiyette büyük rol oynarken Melih özellikle 2. yarıda fırtına gibi eski, çok iyi işler yaptı, galibiyette büyük rol oynadı. Eren Enes ikilisi savunmada iyi mücadele ederken eski takımına geri dönen Metin de kulübündeki 2. kariyerine galibiyetle başlamış oldu. Tabi bir parantez de kaleci Güray’a açmak gerekiyor ki skoru ellerine aldıkları dakikalarda özellikle son bölümde oyunu gevşeten ekip kalesinde çok pozisyon verirken bu dakikalarda Güray harika kurtarışlarıyla öne çıktı ve olası bir kabus görmelerinden takımını kurtardı.
Maçın Adamı : Aykut
Maçın Gümüş Adamı : Melih
Maçın Kalecisi : Güray
Maçın Defansı : Eren
Maçın Ortasahası : Aykut
Maçın Forveti : Hüseyin
Maçın Golü : Melih
Maçın Centilmeni : Hasan