Kaptan Ahmet Derbide Takımını Sırtladı!

Günün maçında Derbi haline gelen Emeklion ve Geçit United takımları karşı karşıya geldi ve bu derbilerin belki de en güzeli bu gece oynandı. Müthiş bir mücadele şeklinde geçen maçta her iki takım da atak bir oyun sergilerken karşılıklı çok net pozisyonlar kaçtı. İlk yarının büyük bir kısmı 0 0 lık eşitlikle devam ederken devrenin son 5 dakikasında Geçit United kaptanı Ahmet attığı 2 golle takımının devreye 2-0 önde girmesini sağladı. 2. yarıya da atak bir oyunla başlasalar da skoru koruma içgüdüsüyle savunmaya çekilen ekip rakibin atakları karşısında direnirken son dakikalarına 3 2 önde girdikleri maçta iyi savunma yapıp sahadan galibiyetle ayrıldılar ve kritik bir galibiyet alıp kendilerine geldiler.
Emeklion takımı maça iyi mücadele ederek başlasa da kalelerinde çok pozisyon verdiler ve kalecileriyle kalelerini gole kapattılar. Devrenin sonda yedikleri gollerle 2 0 yenik duruma düşen ekip 2. yarıda daha atak bir oyun oynamaya başladı ve uzaktan etkili şutlarla gol aradılar. Özellikle Umut’un hücuma destek vermesiyle şut gücü artan ekip gole defalarca yaklaşmalarına rağmen top onları istemedi ve aradıkları beraberlik golünü bulamadılar. İyi mücadele etmelerine rağmen rakibe çok pozisyon veren ekip kaleci Mustafa’nın üst düzey performansıyla maça tutunurken gol yollarında da çok şanssız bir maç geçirdiler. Umut hem ilk yarıda hem 2. yarıda toplamda 6 7 etkili şut çekerken hepsi az farkla auta gitti, son vuruşlarda çok şanssızdı. Sefa ileri uçta çok istekli çok mücadeleci bir oyun sergilerken maçı 1 asistle tamamladı, istediği topları çok alamadı. Muhammed de istekli oyununu 1 gol 1 asist ile tamamlarken Ruhat savunmayı toparlayan isim oldu.
Geçit United takımı maça atak bir oyunla başlarken ilk yarıda net pozisyonlardan sonuç alamadı ve uzun süre eşitliği bozamadı. İyi savunma yapan ekip kalelerinde çok da pozisyon vermezken kaptan Ahmet’in peş peşe attığı 2 golle devreyi 2-0 önde tamamladı. 2. yarıda daha çok savunma ağırlıklı oynayan ekip kontraataklarla net pozisyonlar bulurken bunları değerlendirmekte zorluk çekse de bu zorlu maçtan 3 2 lik skorla galip ayrılıp 2 basamak yükselip 6. sıraya yerleştiler. Kaptan Ahmet attığı 2 golle takımını sırtlayan isim olurken İbrahim savunmada takımın en dirençli ismiydi. Kalede görev yapan Emre oyunda olduğu gibi bu mevkide de iyi işler yaparken kurtarışlarıyla kalesinde güven verdi, Fırat ise hem iyi savunma yaptı hem de uzaktan etkili şutlarla sürekli gol aradı.
Maçın Adamı: Ahmet Baydu
Maçın Gümüş Adamı: İbrahim
Maçın Kalecisi: Emre
Maçın Defansı: İbrahim
Maçın Ortasahası: Umut
Maçın Forveti: Ahmet Baydu
Maçın Centilmeni: Ruhat
Maçın Golü: Ahmet Baydu