Gümüş Gençlik’e ‘Sağlık’ Engeli!

Gecenin ilk maçında ligin iki başarılı ekibi Gümüş Gençlik ile Doruk Sağlık takımları karşı karşıya gelirken Gümüş Gençlik tam 7 maç aradan sonra mağlubiyet aldı ve maçtan Doruk Sağlık takımı 3 2 lik skorla galip ayrıldı.
Gümüş Gençlik aslında maça iyi başlarken 10 ve 11. dakikalarda buldukları gollerle 2-0 lık üstünlüğü yakaladı. Devreye 2 1 önde giren ekip 2. yarıda buldukları net pozisyonlardan sonuç alamazken 40 ve 49. dakikalarda yedikleri şanssız gollerle sahadan 3 2 lik skorla mağlup ayrılıp zirve yolunda önemli bir yara aldılar. Alınan mağlubiyete rağmen play off tadında geçen maçta 2 puan kaybından ziyade tecrübe adına önemli bir deneyim yaşadılar ve sezonun sonlarına doğru gelinirken önemli bir sınav verdiler. Aslında şunu söyleyebiliriz ki ligin en tecrübeli ve en iyi takımlarından biri olan Doruk Sağlık’a karşı oynan oyun beğeni toplarken böylesine iyi bir takımı kapanmaya zorlayarak ne denli formda olduklarını gösterdiler. Genel anlamda iyi futbol oynayan ekip rakibin katı savunmasına rağmen çok iyi top yaparken bugün şut konusunda çok cömert davrandılar, ve aslında bu da alınan mağlubiyette en büyük etkendi. Bir diğer önemli etken ise yenilen şanssız gollerdi ki farkı 2 ye çıkarma şansını defalarca yakalamalarına rağmen bunları değerlendiremeyen ekip yenilen beraberlik golü çok ucuzdu, bitime 1 dakika kala ise savunmada yapılan büyük hata top kaybına sebebiyet verirken bu topun gol olması belki de hak etmedikleri bir mağlubiyet almalarına sebep oldu, şahsi görüşüm en azından beraberliği hak etmişlerdi. Salih ve Sedat’la orta alanda etkili olmalarına rağmen bu akşam Salih’i yeteri kadar kullanamadılar, Sedat da çoğu pozisyonda istediği topları alamadı, son vuruşlarda da önceki maçlara bakışla kısır bir maç geçirdi.
Doruk Sağlık takımı ise bu akşam istediği oyunu sergileyemezken ideale yakın bir kadro ile sahada olmalarına karşın rakibin başarılı pas oyunu karşısında oldukça zorlandılar, özellikle pozisyon bulmakta çok zorlandılar. Bireysel anlamda vasat bir maç geçiren ekip savunma anlamında ön plana çıkarken rakibin hücum hattına çok da göz açtırmadılar. Orta alanda özellikle Burak bu akşam istediklerini sahaya yansıtamazken Oğuzhan istediği topları alamadı, fakat son dakika golüyle takımını ipten aldı. Kadir orta alanda iyi mücadele ederken alınan galibiyette 2 golüyle büyük rol oynadı, Anıl da kurtarışlarıyla kalesinde güven verdi. Oğuz ile Levent mücadelesiyle alınan galibiyette baş mimar olurken büyük özveri ile oynadılar, rakibi oldukça zorladılar. Bu akşam istenilen performans sergilenmese de sabırla oynamaları ve savunmada disiplini elden bırakmamaları tecrübeleriyle maçı kazanmalarına sebep olurken rakiplerine de zirve yolunda büyük bir darbe indirmiş oldular, alt sıralardan emin adımlarla yükselişlerini sürdürdüler.
Maçın Adamı: Kadir
Maçın Gümüş Adamı: Levent
Maçın Kalecisi: Anıl
Maçın Defansı: Levent
Maçın Ortasahası: Kadir
Maçın Forveti: Emre
Maçın Golü: Sedat
Maçın Centilmeni: Kadir