Greenboys Ter Attı…

Gecenin ilk maçında Fc Greenboys ile ligin genç ekiplerinden Alkolik Bilbao takımları karşı karşıya gelirken Fc Greenboys ilk yarısını 5 1 önde tamamladığı maçtan 16 2 lik skorla galip ayrılıp hem merkez konferansındaki yenilmezliğini sürdürdü hem de şampiyonluktaki iddialarını bir kez daha gözler önüne serdi.
Kazanma Faktörleri :
Fc Greenboys takımı genç ağırlıklı fakat lig tecrübesi olan bir kadroyla sahaya çıkarken rakibine karşı maç boyunca üstünlüğünü kabul ettirdi ve rahat bir oyunla sahadan farklı bir galibiyetle ayrıldılar. Skordan ziyade oynanılan oyun izleyenlere keyif verirken etkili paslaşmalarla rakip kalede etkili olup skora gitmekte zorlanmadılar. Takım halinde hücum yapan ekip geride çok da zorlanmazken kaptan Oktay attığı 7 golle hem galibiyette büyük rol oynadı hem de gol krallığı için oldukça iddialı bir konuma geldi. Eski gol krallarından Gökhan da 4 golle gecenin bir diğer başarılı ismi olurken attığı ve attırdığı gollerle takımına ciddi katkı sağladı.
Kaybetme Faktörleri :
Alkolik Bilbao neredeyse tamamen revize edilmiş bir kadroyla sahaya çıkarken aslında bireysel olarak iyi bir kadro ile oynasalar da hem takım oyununu tam olarak oynayamadıkları için hem de rakip şampiyonluğun en ciddi adaylarından olduğu için istedikleri oyunu sahaya bir türlü yansıtamadılar ve sahadan farklı bir skorla mağlup ayrıldılar. Mağlubiyetteki en büyük etken uyum sorunuydu ki rakip kalede yeteri kadar çoğalamadılar, hücum hattında yapılan top kayıpları kalelerinde gol olarak sonuçlandı. İyi bir kaleciye sahip olmalarına rağmen oyuna ağırlığını koyamayan ekip buna rağmen ilerleyen maçlarda bu kadroyu korudukları takdirde iyi işler yapabilirler diye düşünüyorum.
Maçın Adamı : Oktay
Maçın Gümüş Adamı : Gökhan
Maçın Kalecisi : Onurcan
Maçın Defansı : Yakup
Maçın Orta Sahası : Oktay
Maçın Forveti : Gökhan
Maçın Golü : Oktay
Maçın Centilmeni : Taşçı