Greenboys Deplasmanda Çok Farklı!

Günün ilk maçında Filistin takımı ile Green Boys takımları karşı karşıya geldi. Maça daha etkili başlayan Filistin takımı Kerem ile öne geçmeyi başardı. Geriye düştükten sonra oyuna ağırlığını koyan Green Boys takımı skoru eşitlemeyi başardı. İlk yarının son atağında buldukları gol ile öne geçmeyi başaran ekip ilk yarıyı 2-1 önde tamamlarken 2.yarıya da gol ile başlayarak farkı 2’ye çıkardı. Farkın yavaş yavaş açılması ile oyundan düşen Filistin takımı kalesinde art Arda goller görürken maçı 8-4 Green Boys takımı kazandı.
Kazanma Faktörleri
Maça savunmada başlayan ekip kalesinde golü görse de oyundan düşmedi ve yavaş yavaş oyunun kontrolünü eline aldı. Önce beraberliği yakalayan ekip sonrasında öne geçmeyi de başardı. 2.yarının başında farkı arttırmayı başaran ekip kalesinde goller görse de maçı 8-4 gibi farklı bir skor ile kazanmayı başardı. Kalede görev alan Onur kalesinde 4 gol görse de takımı gerideyken farkın açılmasını engelleyen isimdi. Savunmada zaman zaman açıklar veren Green Boys takımında Samet savunmanın bel kemiğiydi, bir çok kritik müdahalelerde bulunan Samet 6 pasın içinde toplara bir kaleci gibi müdahale etti. İleride hızlı ve çevik oyuncuları ile sonuca giden Green Boys Burak takımının ataklarını şekillendiren isimdi, akıl dolu paslar ile rakibin başını döndüren Burak skora da katkı sağlarken takımın forveti olan Oktay bitiriciliği ile dikkat çekerken takımı adına dişini tırnağına takarak çok fazla efor sarf ederken attığı goller ile takımını önde tutan isimdi. Güzel bir oyun sonucunda maçı kazanan Green Boys takımı seri galibiyetlere başlamak istediğini belirtti.
Kaybetme Faktörleri
Maça oldukça hızlı bir giriş yapan Filistin takımı Kerem ile öne geçmeyi başarsa da skoru koruyamadı ve ilk yarıyı 2-1 geride tamamladı. 2.yarıya da kalelerinde golü görerek başlayan ekip birden 2 fark ile geriye düştü. Oyundan düşen Filistin takımı art Arda goller görerek fark açılınca rakibin rahat bir oyun ortaya koyması ile goller bulsa da maçı 8-4 kaybetmekten kurtulamadı. Kalede görev alan Burak fiziği ile kalede güven verse de yendiği bir kaç golde yaptığı kritik hatalar ile takımını geriye düşürdü. Savunması gol yiyene kadar iyi olan ekip kalelerinde golü gördükten sonra çok fazla açık verdi. Volkan savunmasında elinden geleni yapsa da bugün yorgun olduğu her halinden belli oluyordu ve önceki maçlarda gösterdiği performansı bu maçta sahaya yansıtamadı. İleride pas oyunu ile bir şeyler yapmaya çalışlar Filistin takımı bunda başarılı olamayınca bireysel olarak çözüm üretmeye çalıştı. Seyit uzaktan şutlarda etkili olsa da rakibin Berkayı iyi tutması neticesinde bekleneni veremedi. Berkay takımın en iyilerinden olurken attığı goller ile takımını ayakta tutmaya çalışsa da takım arkadaşlarından beklediği reaksiyonu alamayınca yenilgi kaçınılmaz oldu. Takım kaptanı Ömer’in yokluğunda çabuk dağılan ekip öne geçtiği maçta farklı bir skor ile maçı kaybettiler.
Maçın Adamı:Oktay
Maçın Gümüş Samet
Maçın Golü:Oktay
Maçın Kalecisi:Onur
Maçın Defansı:Samet
Maçın Ortasahası: Mert
Maçın Forveti:Oktay
Maçın Centilmeni:Volkan