Goriyana Galibiyeti Son Bölümde Kaçırdı!

Gecenin ilk maçında Goriyana ile Haddini Bilbao takımları karşı karşıya gelirken büyük bir çekişme içinde geçen maçta kazanan çıkmadı ve puanlar paylaşıldı. Genel anlamda topu ayağında tutan taraf Haddini Bilbao takımı olsa da Goriyana takımı ilk yarıda peş peşe bulduğu 2 golle devreye 2 1 önde girmesini bildi. 2. yarıya da hızlı başlayan Goriyana devrenin hemen başında bulduğu 2 golle farkı 3 e çıkarıp bitime 9 dakika kala 5 1 lik üstünlüğü yakalasa da farkı koruyamadı ve son dakikalarda yedikleri gollerle sahadan 1 puanla ayrıldılar.
Goriyana takımı ligin en iyi top yapan takımlarından birine karşı çok dirençli bir oyun sergilerken daha çok kontra toplarla etkili olmaya çalıştılar fakat ilk yarıda çok net pozisyonlardan sonuç alamadılar. 2. yarıya da hızlı girip 4 1 lik skoru yakalasalar da yine çok net pozisyonlardan sonuç alamadılar, özellikle skor 4 1 ken 2 ye 1 bir pozisyonlarda ceza alanı içinde net pozisyonlardan sonuç alamadılar, farkı daha da açma fırsatını cömertçe harcadılar, maçın kırılma anları bu dakikalardı diyebiliriz. Genel anlamda alan savunmasını çok iyi yapan ekip rakibin top yapmasına izin verse de rakibi çok da ceza alanlarına sokmadılar ve iyi savunma ile rakibe karşı oldukça dirençli bir görüntü sergilediler. Son 9 dakikada kalelerinde 4 gol görüp galibiyetten olsalar da rakibin baskılı oyununa karşı yine de iyi direndiler. Bu akşam kaçan galibiyette en büyük etken kaçan gollerdi diyebiliriz. 2 maçtır zirvenin tepesindeki takımları sallamalarına karşın yıkamayan ekipte 2 maçta da öne geçmelerine rağmen skoru koruyamadılar, buna önlem almaları gerekiyor.
Haddini Bilbao takımı ise yine iyi bir futbol sergilerken kalabalık hücum yaparken savunmada zaman zaman boşluklar verdiler ve bunun karşılığında kalelerinde ciddi tehlikeler yaşadılar. İlk yarıyı 2 1 yenik kapatan ekip 2. yarıya şok gollerle başlarken buna rağmen son 10 dakikada adeta küllerinden doğarak müthiş bir baskılı oyun oynadı ve bunun karşılığını 4 gol ve 1 puanla aldı. Rakip yarı alanda rakibe ciddi pres yapan ekip topu kazandıklarında yine etkili ataklar yaparken zaman zaman kalelerinde ciddi tehlikeler yaşadılar ve nispeten şans da yanlarındaydı ki rakip takım kendilerine göre daha fazla net pozisyon buldu ve bunların çoğundan da sonuç alamadı. İyi futbola rağmen net pozisyon anlamında aradıkları net pozisyonları çok da bulamayan ekip daha çok uzaktan şutlarla gol aradılar fakat çerçeveyi bulmakta çok da isabetli bir yüzde ile oynayamadılar.
Öne Çıkan İsimler:
Goriyana takımında Kerem ve Atakan hızlı hücum yaparak rakip savunmayı oldukça zorlarken kaleci Bilalcan da özellikle son bölümlerdeki kurtarışlarıyla kalesinde devleşti, yenilen gollere rağmen iyi bir maç çıkardı. Haddini Bilbao takımında ise son haftaların yükselen yıldızı Tarık attığı 3 golle geceye damgasını vururken performansıyla takımını ipten aldı diyebiliriz.
Maçın Adamı: Tarık
Maçın Gümüş Adamı: Atakan
Maçın Kalecisi: Bilalcan
Maçın Defansı: Yusuf
Maçın Ortasahası: Tarık
Maçın Forveti: Kerem
Maçın Golü: Burak
Maçın Centilmeni: Tarık