Genç Kayapa Takımı İlk Maçında Galip!

Günün ilk maçında ligin yeni takımlarından Takım Kitap Teknik ile Fc Genç Kayapa takımları karşı karşıya geldi. Maça Takım Kitap Teknik takımı art arda bulduğu goller ile hızlı başlasa da Genç Kayapa takımı sonrasında toparladı ve ilk yarı 3-3 beraberlik ile sonuçlandı. 2.yarı 2 takımda istekli başlarken 2.yarı karşılıklı goller olsa da Genç Kayapa takımı maçı 6-4 skor ile kazanmayı başardı.

Kazanma Faktörleri
Maça kalelerinde art arda goller görerek başlayan Fc Green Kayapa takımı sonrasında toparlanarak öne geçse de ilk yarıyı beraberlik ile tamamladılar, 2.yarı bulduğu goller ile galibiyete ulaşan ekipte kalede görev alan Serkan kalesinde adeta devleşti, kurtarışları ile takımını ayakta tutan Serkan oldukça iyi bir performans sergiledi. Savunmada ilk dakikalarda dağınık bir görüntü çizen ekip sonrasında toparlanırken Etem savunmanın bel kemiğiydi. Yaptığı kritik müdahaleler ile rakibin çoğu atağını kesen Etem kendi sahasından attığı golle de oyun görüşünün ne kadar iyi olduğunu gösterdi. Hücumda bir çok yetenekli ayağa sahip olan ekipte Emirhan attığı 2 gol ile forvette bitiriciliğini konuştururken Emrullah ise takımının ataklarını şekillendiren isimdi. Takım arkadaşlarını çok iyi yönlendiren Emrullah attığı 2 golle de takımını galibiyete taşımayı başardı. Maçın başında 2 fark ile geriye düşse de oyun disiplininden kopmayan ekip zor da olsa galibiyete ulaşmayı başardı.

Kaybetme Faktörleri
Maça oldukça etkili başlayan Takım Kitap Teknik takımı maçın daha 1.dakikasında öne geçmeyi başarırken 5.dakikada farkı 2’ye çıkarsa da skoru korumayı başaramadı ve maçı kaybetti. Kalede görev alan Ümmet maça çok iyi başlarken güzel kurtarışlara imza atsa da ilerleyen dakikalarda oyundan düştü ve basit hatalar yaparak goller yedi. Savunmada zaman zaman dağılan ekip genel olarak iyi bir görüntü verirken Ümit savunmanın bel kemiğiydi. Maç boyunca savunmasını terk etmeyen Ümit rakibin çoğu atağını kesse de bazı pozisyonlarda çok yalnız kaldı. Hücumda maça çok iyi başlayan ekip ilerleyen dakikalarda istediği atakları gerçekleştiremezken Recep takımının beyni gibiydi. Atakları şekillendiren Recep uzaktan attığı gol ile takımını öne geçirse de maçın sonlarına doğru oyundan koptu. Kamuran ise hırsı ve bitmek bilmeyen enerjisi ile takımını ateşlemeye çalışsa da takım arkadaşlarından beklediği reaksiyonu alamayınca yenilgi kaçınılmaz oldu. Maça oldukça hızlı başlayan ekip sonrasında savunmaya çekilince kalesinde goller gördü ve maçı kaybettiler.

Maçın Adamı:Emrullah
Maçın Gümüş Adamı:Emirhan
Maçın Golü:Etem
Maçın Kalecisi:Serkan
Maçın Savunması:Etem
Maçın Orta sahası:Emirhan
Maçın Forveti:Emrullah
Maçın Centilmeni:Kamuran