Flora Tekstil Zor da Olsa Galibiyete Ulaştı!

Premıer Lig 3.maçında Flora Tekstil ile Ayaz Ticaret takımları karşı karşıya geldi. Ayaz Ticaret erken bir gol İle öne geçmeyi başarırken Flora Tekstil takımı bu gole 10 dakika sonra cevap vermeyi başararak skoru eşitlemeyi başardı. Fakat ilk yarının son anlarında Ayaz takımı bir kez daha öne geçmeyi başardı ve ilk yarı 2-1 Ayaz Ticaret takımının üstünlüğü İle geçildi. 2.yarıya Flora Tekstil skoru eşitlemek için baskılı başlarken beraberlik golünü erken buldular fakat Ayaz Ticaret farkı tekrar 1’e çıkarmayı başarırken rehavete kapılan Ayaz Ticaret savunmada açıklar verince Flora Tekstil 5 dakikada bulduğu 4 gol İle birden 2 fark İle öne geçmeyi başardı. Ayaz Ticaret Maçın son anlarında farkı 1’e indirmeyi başarsa da beraberlik golünü bulamayınca maçı Flora Tekstil takımı 6-5 kazandı.

Kazanma Faktörleri
Maça kalelerinde şok bir gol görerek başlayan ekip skoru eşitlese de ilk yarıyı geride tamamladı. 2.yarı beraberlikten sonra tekrar geriye düşen ekip sonra çok iyi bir reaksiyon gösterdi ve zor da olsa galibiyete ulaşmayı başardı. Kalede görev alan Enes Özdemir duruşu ile kalede güven verirken kurtarışları İle bu güveni boşa çıkarmadı. Savunmada zaman zaman kopukluklar yaşayan ekipte Kadir savunmanın bel kemiğiydi. Özellikle hava toplarındaki hakimiyeti ile dikkat çeken Kadir rakibin çoğu atağını kesti. İleride topu çok iyi çeviren ekipte Enes Dursun 2 gol İle skora katkı sağlarken pas akışını sağlayan kişiydi. Oldukça efektif olan Enes iyi bir maç çıkardı. Maçın yıldızı olan Volkan ise bitiriciliğiyle takımını öne geçirmeyi başarırken rakip savunmayı maç boyunca hırpaladı. Oyun disiplininden bir an olsun kopmayan ekip 2 farkla geriye düşse bile geriye gelmesini bildi.

Kaybetme Faktörleri

Maça iyi bir başlangıç yapan Ayaz Ticaret takımı ilk yarıyı önde tamamlamayı başarırken 2.yarı beraberlik golünden sonra tekrar öne geçen ekip rehavete kapılınca 5 dakika içinde 2 fark İle geriye düştü. Son dakikalarda farkı 1’e indirmeyi başarsalar da yenilmekten kurtulamadılar. Kalede görev alan Hamdi iyi bir maç çıkarırken ilk yarı kalesinde adeta devleşti. Fakat 2.yarı savunmasının dağılması İle onun da yapabilecek fazla bir şeyi yoktu. Savunmada oldukça uyumlu olan ekip 5 dakika kopukluklar yaşaması onlara maçı kaybetmelerine neden oldu. Savunmada görev alan Hamdi müdahaleleri ile rakibin çoğu atağını kesmeyi başarırken 2.yarı zaman zaman yalnız kaldı. İleride etkili oyuncuları İle gol bulmakta sıkıntı yaşamayan ekipte Kerem takımının ataklarını şekillendirirken maçın açılış golünü atan kişiydi. Osman ise gol yollarında takımına katkı sağlarken tekniği ve şık bilek hareketleri ile dikkat çekti. Uzun bir süre maçı önde götüren ekip skoru korumayı başaramayınca yenilgi kaçınılmaz oldu.

Maçın Adamı:Volkan
Maçın Gümüş Adamı:Enes Dursun
Maçın Golü:Seyit
Maçın Kalecisi:Enes Özdemir
Maçın Savunması:Kadir
Maçın Orta sahası:Enes Dursun
Maçın Forveti:Volkan
Maçın Centilmeni:Hamdi