Flora Tekstil Premier Ligde Liderlik İstiyor!

Günün son maçında Premier Lig de ligin  yenilgisiz takımlarından Flora Tekstil ile üst sıralara çıkmak isteyen Green Boys takımları karşı karşıya geldi. Maça adeta 1-0 önde başlayan Flora Tekstil farkı arttırabileceği pozisyonlar yakalasa da bu pozisyonları değerlendiremeyince Green Boys takımı art arda goller ile öne geçmeyi başardı ve ilk yarıyı Green Boys takımı 3-2 önde tamamladı. 2.yarıya Flora Tekstil takımı fırtına gibi başladı ve öne geçmeyi başardı. Maçın son 5 dakikasında skor eşitlense de Şahin maçın son dakikalarında frikikten attığı gol ile maça noktayı koydu ve maçı Flora Tekstil takımı 5-4 kazanmayı başardı. 

Kazanma Faktörleri

Maça adeta 1-0 önde başlayan Flora Tekstil takımı ilerleyen dakikalarda geriye düşerken ilk yarıyı 1 fark ile geride tamamladı. 2.yarının başında öne geçmeyi başaran ekip Maçın son anlarında kalesinde golü görse de son dakikalarda bulduğu gol ile galibiyete ulaştı. Kalede görev alan Yılmaz çok iyi bir maç çıkarırken kurtarışları ile takımını ayakta tuttu. Karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda korkusuzca müdahalelerde bulunan Yılmaz performansı ile büyük beğeni topladı. Savunmada zaman zaman açıklar verseler de Kadir savunmayı toparlayan isimdi. Hava toplarındaki hakimiyeti ile rakiplerine kolay top şansı vermeyen Kadir mücadelesi ile beğeni topladı. İleride tam bir takım oyunu sahaya yansıtan ekipte Volkan çok efektif olurken sahada basmadık yer bırakmadı. Özcan hem savunmada hemde hücumda top alışverişini gerçekleştiren isimdi ve oyun görüşü ile fark yarattı. İslam ise forvette takım arkadaşlarına çok iyi alan açarken pozisyon bilgisi ve tecrübesi ile takımına seviye atlattı. Maçın yıldızı olan Şahin ise tekniği ve hızı ile rakiplerini yıldırırken uzaktan attığı şutlar ile rakip kaleciyi çok zorladı. Takım arkadaşlarını da besleyen Şahin attığı goller ile takımını galibiyete taşıyan isimdi. Maç içerisinde geriye düşse de oyun disiplininden kopmayan ekip maçı tecrübesi ile kazanmayı başardı.

Kaybetme Faktörleri

Maça kalesinde beklemedikleri bir gol görerek başlayan Green Boys takımı ilerleyen dakikalarda oyuna hakim olurken ilk yarıyı önde tamamlamayı başardı. 2.yarının başında savunmada kopukluk yaşayınca geriye düşen ekip son anlarda beraberliği yakalasalar da savunmada basit bir hata ile tekrar geriye düşünce maçı kaybettiler. Kalede görev alan Kaan kalesinde bir çok güzel kurtarışa imza atarken rakibin çoğu golünü engellemeyi başarsa da yediği bir kaç golde duruş hatası vardı. Savunmada kopukluklar yaşayan ekipte Yakup savunmasını maç boyunca terk etmezken takım arkadaşlarının kademelerine çok iyi girse de zaman zaman yalnız kaldı. İleride bireysel yetenekleriyle sonuca gitmeye çalışan ekipte Akif ve Egemen 2’lisi ortasaha da fark yaratırlarken Egemen hem savunmada hemde hücumda sahada basmadık yer bırakmazken Akif ise uzaktan attığı şutlar ile etkili oldu. Takımının yıldızı olan Oktay ise attığı 3 gol ile takımını taşırken ince bilekleri ile kendisine pozisyonlar hazırlasa da 2.yarı rakibin kendisine özel önlem alması ile istediği toplar ile buluşamadı. İlk yarıyı önde tamamlamayı başarsa da rakibin tecrübesi karşısında oyunu tutamayan ekip maçı kaybetmekten kurtulamadı.

Maçın Adamı:Şahin
Maçın Gümüş Adamı:Oktay
Maçın Golü:Şahin
Maçın Kalecisi:Yılmaz
Maçın Savunması:Kadir
Maçın Orta sahası:Şahin
Maçın Forveti:İslam
Maçın Centilmeni: Özcan