Flora Tekstil Galibiyetle Başladı!

Gecenin son maçında ligin yeni ekibi Flora Tekstil ile Bursalona takımları karşı karşıya gelirken ilk yarısı Flora Tekstil’in 3 0 lık üstünlüğü ile sona eren maçtan Flora Tekstil 4 2 lik skorla galip ayrıldı ve lige galibiyetle başladılar.
Kazanma Faktörleri:
Flora Tekstil ligdeki ilk maçında oldukça başarılı bir performans sergilerken tecrübeli oyuncularının sayısının fazla da olmasıyla sahaya iyi yayılıp etkili paslaşmalarla rakip kalede etkili oldular. Maça çok istekli başlayan ekip ilk bölümde peş peşe 3 gol birden bulup maçı ilk yarıdan koparırken 2. yarıda oyunun vitesini düşürüp oyunu elden bırakmadı ve sahadan 4 2 lik skorla galip ayrılıp 4 puanlık başlangıçla lige merhaba dedi. Savunmada iyi mücadele veren ekip rakibe çok da pozisyon şansı tanımazken orta alanda oldukça istekliydiler ve kanatları da iyi kullanarak rakip kalede net pozisyonlar buldular. Özcan attığı 2 gol 1 asistle galibiyette büyük rol oynarken ileri uçta görev yapan İslam da maçı 1 golle tamamladı, ileri uçta oldukça istekliydi. Enes orta alandaki dinamizmi ile takıma büyük katkı sağlarken maçı da güzel bir golle tamamladı.
Kaybetme Faktörleri:
Rakip takımın baskılı oyununa karşı özellikle ilk bölümde dirençli bir görüntü sergileyen Bursalona takımı peş peşe 3 gol yiyerek oyundan düştüler ve maça bu bölümde havlu attılar diyebiliriz. Bu golleri yemeselerdi belki galibiyet için umutları olabilirdi ama hücumda da çok da etkili olamadılar, pozisyon üretmekte zorlandılar. Aslında orta alanda Ömer ve Sado gibi çok koşan isimlerle iyi mücadele etseler de hücum hattında etkili olamadılar, kaptan Ayhan’ın da bu akşam savunmada görev yapması takımın hücum gücünü tamamen ortadan kaldırdı. İlk yarıda rakip kaleciyi hiç zorlayamayan ekip maçın son bölümlerine doğru goller bulsalar da iş işten geçmişti ve maçı çeviremediler. Ayhan’ın orta alandaki eksikliği mağlubiyette en büyük etken olurken bütün mevkilerde iyi mücadele ettiler, tek eksikleri atak yapamamalarıydı, kaleci Bayram’ın üst düzey performansına rağmen sahadan mağlubiyetle ayrıldılar.
Maçın Adamı : Özcan
Maçın Gümüş Adamı : Enes
Maçın Kalecisi : Bayram
Maçın Defansı : Yasin
Maçın Orta Sahası : Özcan
Maçın Forveti : İslam
Maçın Golü : Enes
Maçın Centilmeni : Ayhan