Filistin’den ‘Doğan’ Güneş!

Gecenin son maçında lider Cska Filistin ile Losalacaatios takımları karşı karşıya gelirken sıcak havanın da etkisiyle düşük tempoda geçen maçta Filistin son dakikalarda 2 3 farklı üstünlüğü sağlasa da Losalacaatios takımı farkı kapatarak maça heyecan getirdi fakat bu goller puan için yeterli olmadı ve Cska Filistin Doğan’ın 3 Golüyle yıldızlaştığı maçta aldığı bu galibiyetle zirvedeki puan farkını açmaya devam etti.
Kazanma Faktörleri:
2 takım da yaş ortalaması yüksek oyunculardan kurulu olması ve havanın da sıcak olmasıyla tempoyu çok yükseltemezken Filistin takımında Doğan’ın enerjik görüntüsü, hem savunma hem de hücum anlamında takıma büyük katkısı galibiyette önemli rol oynadı. Yine Engin ve Harun’un savunmadaki başarılı performansı, Mustafa’nın zaman zaman etkili çalımları takıma hücum anlamında büyük katkı sağlarken forvetsiz çıktıkları maçtan galibiyetle ayrılmalarını sağladı. Bu akşam Filistin bireysel performanslarla ayakta dururken buna rağmen son bölümlerdeki gevşeklik galibiyeti ellerinden kaçırmalarına sebep oluyordu. Engin savunmanın arkasına sarkan topları çok iyi toparlarken Kaan kurtarışlarıyla kalesinde yine devleşti, ve dahası savunmadan kazandığı topu rakip kaleye götürerek attığı golle geceye damgasını vuran isimlerden oldu. Doğan ise attığı 3 golle ve mücadeleci oyunuyla gecenin yıldızı oldu.
Kaybetme Faktörleri:
Losalacaatios takımı Ramazan ayı sonrası ilk maçına çıkarken uzun süre ara vermelerinin handikapını bu maçta yaşarken özellikle 3. bölgede çok basit top kayıpları yaptılar, daha doğrusu pas hataları yaparak bir çok pozisyondan oldular diyebiliriz. Bunun dışında zaman zaman savunmada kopukluklar yaşasalar da bunu değerlendirecek tehlikede rakip forveti olmadığı için çok da sıkıntı yaşamasalar da bu akşam eksiklik gol yollarındaydı diyebiliriz ve kaçırılan goller değilde son final pasları çok etkisizdi, bu da pozisyon üretememelerine sebep oldu. Form düşüklüğü yaşamaları sebebiyle orta alanda da oyundan düşen ekip yeteri kadar direnç gösteremezken bütün bu olumsuzluklara rağmen maç boyunca oyundan kopmadılar ve maça hep ortak oldular, son bölümlerde fark 3 e çıksa da uzatma dakikalarında buldukları gollerle farkı 1 e kadar indirdiler fakat bu goller puan için yeterli olmadı. Fuat orta alandaki başarılı oyununu 2 golle süslerken Ertan ve Ali Rıza da takımın diğer gollerine imza atan isimler oldular.
Maçın Adamı: Doğan
Maçın Gümüş Adamı: Kaan
Maçın Kalecisi: Kaan
Maçın Defansı: Engin
Maçın Ortasahası: Fuat
Maçın Forveti: Doğan
Maçın Golü: Kaan
Maçın Centilmeni: Samet