Filistin Tecrübesi ile Vasco Takımını Yendi!

Günün ilk maçında Filistin Rovers ile Vasco takımları karşı karşıya geldi. Filistin takımı maça baskılı başlarken Vasco ise maça revize bir kadro ile çıkması sebebiyle savunma ağırlıklı bir oyun sergiledi. Filistin takımında Engin art arda 2 gol ile takımını öne geçirirken ilerleyen dakikalarda fark 3’e çıktı. Vasco takımı aradığı golü ilk yarının sonunda bulabildi, fakat Filistin hemen karşılık verdi ve ilk yarı 4-1 Filistin takımının üstünlüğü ile sonuçlandı. 2.yarıya Filistin takımı skora yönelik bir oyun sergilerken Vasco ise farkı azaltmak için baskılı başladı ve maçın son bölümlerinde fark 1’e düştü. Maçın son anlarında kora kor bir mücadele sergilenirken Filistin takımı tecrübesi ile skoru korudu ve maçı Filistin Rovers takımı 4-3 skor ile kazandı.

Kazanma Faktörleri

Maça baskılı başlayan Filistin Rovers takımı erken bulduğu goller ile farkı açarken ilk yarıyı 3 fark ile önde tamamladı. 2.yarı gol bulamasalar da ilk yarıda yakaladıklar farkı koruyan ekip galibiyete ulaşmayı başardı. Kalede görev alan Ahmet hava toplarındaki hakimiyeti ile ceza sahasına atılan uzun topları çok rahat aldı. Zor pozisyonlarda da güzel kurtarışlara imza atan Ahmet kalesinde adeta devleşti. Savunmada zaman zaman oyundan düşen ekipte Yunus maç boyunca savunmasını terk etmeyerek savunmayı toparladı. Rakibin çoğu atağını kesen Yunus ayağına gelen topları da çok iyi değerlendirdi. İleride topu çok iyi çeviren tecrübeli ekipte Ömer genelde savunmada görev alırken biraz daha hücuma yönelik bir oyun sergiledi ve akıl dolu pasları ile takım arkadaşlarını besledi. Hüseyin kaleye arkası dönük topları çok iyi değerlendirmesi ile göz doldururken attığı  goller ile farkı açmayı başardı. Maçın yıldızı olan oyuncu ise Engindi. Savunma ağırlıklı bir oyun sergilese de hücuma katkı sağlayan Engin ilk dakikalarda bulduğu goller ile takımının rahat bir oyun sergilemesini sağlarken savunmada da bir çok topu kesmeyi başardı. İlk dakikadan itibaren oyunun kontrolünü eline almayı başaran ekip maçın son anlarında zorlansa da galibiyete ulaşmayı başardı.

Kaybetme Faktörleri

Maça revize bir kadro ile çıkan Vasco takımı birbirlerine alışamadan 3-0 geriye düşerken ilk yarıyı 3 fark ile geride tamamladı. 2.yarı birbirlerine alışan ekip uyumu yakaladıktan sonra hücumda daha etkili bir oyun sergiledi. Farkı 1’e indirmeyi başaran ekip beraberlik golü için bastırsa da bir türlü beraberlik golünü bulamadı ve 1 fark ile maçı kaybetti. Kadri kalede başlarken kalede fazla etkili olamayınca oyunda görev alan Kaan ile değişti. Kadri kalede bekleneni veremezken oyunda ise savunmada görev aldı. Kadri çok istekli bir oyun sergilese de rakibe tekte  girmesi neticesinde çok kolay geçildi. Kaan ise oyunda başladı. Oyunda oldukça etkili olan Kaan erken goller ile kaleye geçmek zorunda kaldı. Kalesinde kurtarışları ile farkın açılmasını engelledi ve takımını maçın içine soktu. Fatih her zamanki gibi savunmayı toparlamaya çalışırken tecrübesi ile takımına seviye atlattı. Sefa takımının ataklarını şekillendirirken çok fazla top kaybı yaptı. Takımının yıldızı olan Emre ise oyun görüşü ile fark yaratırken tekniği ile kilidi açmaya çalıştı, attığı 2 gol ile takımını umutlandırsa da Emre’nin performansı mağlubiyeti engellemeye yetmedi. Maça yanlış bir taktik ile başlayan ekip sonrasında hatalarını telafi etseler de yenilgi kaçınılmaz oldu.

Maçın Adamı:Engin
Maçın Gümüş Adamı:Hüseyin
Maçın Golü:Emre
Maçın Kalecisi:Ahmet
Maçın Savunması:Yunus
Maçın Orta sahası:Engin
Maçın Forveti:Hüseyin
Maçın Centilmeni:Halil