Filistin Premier Ligde Puanla Tanıştı!

Premier Lig 2. hafta maçında Filistin Rovers ile Yeninesil takımları karşı karşıya gelirken ilk yarıda Filistin Rovers 4 0 lık üstünlüğü yakalasa da 2. yarıda heyecan fırtınası şeklinde geçen maçta kazanan son dakikalarda bulduğu golle Filistin Rovers takımı oldu ve 6 5 lik skorla 3 puanı cebine koydu.
Filistin Rovers takımı maça çok iyi başlarken henüz ilk bölümlerden oyunun kontrolünü eline aldı ve etkili ataklarla skoru ilk yarıdan 4 0 a getirdi. Devrenin sonuna doğru vites düşüren ekip kalesinde 2 gol görürken bu düşüş 2. yarıda da sürdü ve son bölümlerde adeta ecel terleri döktüler. Son 5 dakikaya 5 5 lik skorla girilirken Mustafa Elmacı’nın doksana attığı golle galibiyete uzanan ekip son bölümde iyi kapanınca sahadan 3 puanla ayrıldı ve Premier Ligdeki ilk galibiyetini aldılar. Genel olarak iyi savunma yapan ekip kolay goller yese de rakibin etkili hücum hattına karşı dirençli bir görüntü sergilediler. Orta alanda iki Mustafa’nın müthiş uyumu göze hoş gelen bir futbolu getirirken atılan 6 golün en az 3 ü jeneriklere girecek türdendi. Mustafa Elmacı attığı 2 güzel golle takımını sırtlayan isim olurken Semih ve Mustafa Argın da geceyi 1 er jeneriklik golle tamamladılar.
Yeninesil takımı maça çok tutuk başlarken ne hücum hattında ne de orta alanda istedikleri oyunu sergileyemediler ve oyuna ağırlıklarını koyamadılar. Devrenin sonunda farkı 2 ye indirerek umutlanan ekip 2. yarıda istekli oyunlarını sürdürünce bitime 10 dakika kala Evren’in güzel kafa golüyle skora denge getirmeyi başardılar. Son bölümlerde yedikleri golle sahadan mağlubiyetle ayrılan ekip buna rağmen iyi mücadele ettiler diyebiliriz. Maça tutuk başlamaları en büyük handikapları olurken buna rağmen oyunu iyi toparlayan ekip her ne kadar istedikleri sonuçları alamasalar da mücadele anlamında çok iyilerdi, tek eksik orta alanda oyunu iyi kurup Evren’e yeteri kadar top taşıyamamalarıydı diye düşünüyorum. Bunun dışında tabi kırılma anı 45. dakikada rakip savunmayı 3 e 1 yakaladıklarında bu pozisyonu geliştiremeden orta alanda kaptırdıkları topun kalelerinde gol olması maçın kırılma anıydı. Buna rağmen son bölümlerde rakip kaleyi abluka altına alan ekip gol çıkaramazken önümüzdeki maçlarda daha iyi sonuçlar alacaklarının sinyallerini verdiler. Evren attığı 3 golle takımın en skorer oyuncusu olurken oldukça başarılı bir performans sergiledi, Nahoyo orta alanda istediği topları alamadı, Volkan savunmanın en diri oyuncusu olurken Doğan da 2 golle takımın diğer skorer oyuncusu oldu.
Maçın Adamı : Mustafa Elmacı
Maçın Gümüş Adamı : Mustafa Argın
Maçın Kalecisi : Mehmet
Maçın Defansı : Okan
Maçın Orta Sahası : Mustafa Elmacı
Maçın Forveti : Evren
Maçın Golü : Mustafa Argın
Maçın Centilmeni : Volkan