Filistin Kupa’ya Galibiyetle Başladı!

Master Cup A grubu ilk maçında Filistin Rovers ile Alkolik Bilbao takımları karşı karşıya gelirken ilk yarısı Filistin Rovers takımının 4 3 lük üstünlüğü ile geçilirken maçı da yine Filistin takımı 11 6 lık skorla kazandı ve gruplara galibiyetle başladı.
Kazanma Faktörleri
Filistin Rovers takımı rakibe göre daha tecrübeli bir takım olmasının karşılığını farklı bir skorla galip gelerek alırken 2. Yarıda zaman zaman zorlansa da son bölümlerde buldukları gollerle farkı açmasını bildiler. İlk devreye 4 3 önde girmelerine karşın daha çok topla oynayan taraf olan tecrübeli ekip 2. Yarıda bocalamaya başlayınca kalelerinde ciddi tehlikeler yaşadılar. Fark 1 e indiğinde hemen gol bulup farkı 2 ye çıkaran ekip farkı genelde 2 de tuttu ve son bölümlerde rakibin savunma arkasındaki boşlukları iyi değerlendirip farka koştu. Çoğu oyuncunun ilk kez Filistin forması giydiği maçta uyum sorunu çekmelerine rağmen gelecek adına umut verdiler. Hüseyin attığı 5 golle takımın skor yükünü çekerken Yunus ileri uçta oldukça istekliydi, 4 golüyle takımın diğer en skorer oyuncusu oldu. Cihat savunma ile hücum hattı arasında iyi köprü olurken Ahmet kurtarışlarıyla gecenin adamı oldu.
Kaybetme Faktörleri
Alkolik Bilbao takımı genç bir takım olmasına rağmen iyi mücadele ettiler ve bu mücadele ile tecrübesizliklerini kapattılar. Ilk yarıda farkı 1 e indiren ekip 2. Yarıda dünyaları kaçırırken alınan mağlubiyette en büyük etken kaçan gollerdi diyebiliriz. Kaleci Aydın kurtarışlarıyla takımını ayakta tutmasına rağmen kaçan gollere rağmen oyundan hiç düşmedi ve çok etkili kurtarışlar yaptı. Hücum hattı rakibin dağınık savunmasına karşı net pozisyonlar bulmasına rağmen bunları değerlendiremeyince gruba mağlubiyetle başladılar. Doğan orta alanda takımın en etkili ismi olurken maçı da 2 golle tamamladı, Mert ve Sedat da 2 şer golle takımın diğer skorer oyuncuları oldular.
Maçın Adamı: Hüseyin
Maçın Gümüş Adamı: Yunus
Maçın Kalecisi: Ahmet
Maçın Defansı: Yusuf
Maçın Ortasahası: Hüseyin
Maçın Forveti: Yunus
Maçın Golü: Yunus
Maçın Forveti: Cihat