Filistin Kupadan Sonra Ligde de Fırtına Gibi

Günün ilk maçında Master Cup şampiyonu Filistin ile ligin eski lideri Palermo takımları karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli geçen maçta ilk yarı 2 ekipte bir çok gol pozisyonuna girse de sonuca giden ekip Tarık ile Filistin takımı oldu ve ilk yarı 1-0 Filistin takımının üstünlüğü ile geçildi. 2.yarıya Palermo takımı beraberlik için baskılı başlarken 2.yarının ilk dakikalarında Murat ile sonuca gitmeyi başardılar. Öne geçmek için baskı kuran Palermo takımı savunmasında açıklar verdi. Filistin takımı ise kontra ataklar ile sonuca gitmeye çalışırken Davut ile maçta 2.kez öne geçmeyi başardı. Palermo takımı beraberlik için riskleri arttırınca Okan ile bir gol daha bulan Filistin takımı maçı 3-0 kazanmayı başardı.

Kazanma Faktörleri
Maça rakibi tartmak için temkinli başlayan Filistin takımı dakikalar ilerledikçe oyuna ağırlığını koyarak Tarık ile golü bulmayı başardı ve ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. 2.yarı skora denge gelse de oyundan düşmeyen ekip art arda goller ile maçı 3-0 kazandı. Kalede görev alan Emrah çok iyi bir maç çıkarırken inanılması güç kurtarışlara imza atarak takımını ipten aldı. Savunmada neredeyse hiç açık vermeyen ekipte Ömer savunmanın göz bebeğiydi. Çok fazla kritik müdahalede bulunan Ömer rakibin çoğu atağını başlamadan bitirdi. İleride tıkır tıkır işleyen ekipte Davut ileri uçta görev alan isimdi. Zaman zaman rakip savunma arasında kaybolsa da takımını öne geçirmeyi başaran Davut oldukça etkiliydi Tarık sahanın en efektif oyuncularından biri olurken tekniği ve hızı ile fark yarattı. Maçın kilidini açan Tarık takım arkadaşlarını da maç boyunca besledi. Takım olarak hatasız bir maç çıkaran Filistin takımı zorlansa da maçı kazanmasını bildi. Engin ise savunmadaki başarılı oyununu güzel bir asist ile tamamladı, takımın en iyilerindendi.

Kaybetme Faktörleri
Maça baskılı başlasalar da ilk yarı bir türlü sonuca gidemeyen ekip Tarık’ın golüne de engel olamayınca ilk yarıyı geride tamamladı. 2.yarı etkili oyuncusu Murat ile maça dengeyi getiren Palermo takımı devamını getiremeyince yenilgi kaçınılmaz oldu. Kalede görev alan Eren kalesinde 3 gol görse de bir çok kurtarışa imza attı. Savunmada elinden geleni yapan ekipte savunmada oynayan Barış, Kudret ve Kadir bireysel olarak çok iyi bir maç çıkarsalar da kendi aralarında ki uyum iyi değildi. İleride etkili oyuncularından Furkan bugün bekleneni veremezken Murat takımın en çok efor sarf eden ismiydi. Takımını umutlandıran Murat takım arkadaşlarından beklediği reaksiyonu alamayınca yenilgi kaçınılmaz oldu.

Maçın Adamı:Tarık
Maçın Gümüş Adamı:Engin
Maçın Golü:Tarık
Maçın Kalecisi:Emrah
Maçın Savunması:Engin
Maçın Orta sahası:Tarık
Maçın Forveti:Davut
Maçın Centilmeni:Hüseyin