Fc Compact Soğuk Terler Döktü…

Maçın Adamı: Fatih
Maçın Gümüş Adamı: Enes
Maçın Kalecisi: Osman
Maçın Defansı: Enes
Maçın Ortasahası: Burak
Maçın Forveti: Fatih
Maçın Golü: Fatih
Maçın Centilmeni: Muhammed
Maçtan Notlar;
Compakt Fc takımı maça iyi bir yedili ile başlasalarda oyuna hücum başlayamadılar. İlk bölümlerde tutuk bir oyun sergilediler ve bunun sonucunda kalelerinde gol de gördüler. İlk 10 dakikayı 1-0 geride tamamladılar. Buna rağmen çabuk vites yükselten ekip peşpeşe buldukları gollerle ilk yarıyı 3-1 önde tamamlamasını bildiler. Golleri arka arkaya bulmasına rağmen 18. 19. dakikadan sonra vites düşürdüler. Oyunu kontrolü altından tutsalarda farkı açmayı çok düşünmediler ve devreye 3-1 skorla geldiler.
İkinci yarıya da bulduğu bir golle 4-1 öne geçen Compakt ekibi buna rağmen çok baskılı bir oyun sergilediğini söyleyemeyiz. Oyun daha çok ortada olmasına rağmen top ayaklarındaydı ve pozisyon olarak etkili olduğunu söyleyemeyiz. Ozan ın kırmızı kart görüp takımını 6 kişi bırakmasıyla son 15 dakikada kabus gibi bir dönem geçirdiler. Son dakikalarda fark bire inmesine rağmen iyi savunma ve mücadele ederek zamanı da lehine kullanıp bu zorlu maçtan 4-3lük bir galibiyet aldılar.
Şu da bir gerçek ki kolayı zora çevirdiler diyebiliriz. Bir kişi eksik kalmalarından sonra vites arttırmak zorunda kaldılar. Halbuki bu performansı yedi kişiyken gösterselerdi daha farklı bir galibiyet alabilirlerdi. Zira rakip takım kendilerine göre daha tecrübesiz ve kadroları oturmamış bir takımdı. Buna rağmen farkı açamadılar açmakta da zorlandılar. Zorda olsa galibiyetle ayrılmasını bildiler. Fatih attığı gollerle takımına destek olurken özellikle ilk yarıda doğru yerde bulunarak takımını öne geçirdi ve şaha kaldırdı diyebiliriz. Enes te savunmayı çok iyi toparladı. Hatasız eksiksiz bir maç çıkardığını söyleyebiliriz.
Buna karşı orta alanda Burak çok hareketliydi. Savunmasına da katkıda buldu. Savunmadan çok top çıkarıp aynı zamanda takımı atağada iyi hazılandı. Takımın en hareketli isimlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Bugün alınan galibiyette kreatif oyuncuların sayısının fazla olmasıyla olduğunu söyleyebilriz. Oyun kurmakta çokta zorlanmayan ekip maçı daha erken koparabilirlerdi.
Kurtlar Vadisi Pusu takımı maça kafa olarak yenik başladılar diyebiliriz. Rakibin lider olması onların yapmak istediklerini sahaya yansıtamamasında en büyük etkendi diyebiliriz. Buna rağmen geriye yaslanıp oyuna başlamalarına rağmen İlk bölümlerde bulduğu golle öne geçmeyi başardılar fakat kafa olarak rakibin lider olması gözlerini korkuttuğunu söyleyebiliriz. Bu durum onları ilk yarıda 3-1 geride tamamlamasına neden oldu. İkinci yarının başında da yediği golle 4-1 gibi bir sonuçla geriye düştüler. Zaman zaman etkili ataklar yapsalar da etkili pozisyonlar bulsalar da son vuruşlarda etkili olamadılar ve şansız vuruşlar denediler. Buna karşı rakibin 1 kişi eksik kalmaları Pusu ekibini olumlu yönde etkiledi. Bu durumda daha etkili oynadılar. Fakat çok net pozisyonlar bulan ekip bu pozisyonları değerlendiremeyince maçtan puan ve puanlarla ayırlamadılar.
Son dakikalarda öne geçicek pozisyonları yakalamalarına karşın son vuruşlarda çok şanssızdılar. Net pozisyonlarda da sonuç alamayınca bunun paralelinde puan için zamanı kullanamadılar ve maçtan mağlubiyetle ayrıldılar. Alınan mağlubiyetle karşı gelecek maçlarda umut veren ekip özellikle hücum bölgesinde kaleye çok fazla şut çekemediler. Belki şut sayısını daha fazla arttırırlarsa goller bulabilirler. Bunun dışında savunma kuruluşunda düzensizlikler olduğunu söyleyebiliriz ve uyumsuz bir görüntü sergilediler. En büyük hadikapları yeteri kadar şut çekememeleri oldu.

Start a Conversation

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.