Egemenspor’dan Balat Çıkarması!

Günün ilk maçında Egemenspor ile Balat Tr takımları karşı karşıya geldi. Maça Egemenspor takımı daha baskılı başlarken golü bulan taraf Balat takımıydı. Fakat Egemenspor bu gole hemen karşılık vermeyi başarırken, Balat takımı bir kez daha öne geçti. Bir türlü skoru korumayı başaramayan Balat takımı savunmada açıklar verirken Egemenspor takımı ilk yarının son dakikalarında art arda goller ile öne geçmeyi başardı ve ilk yarı 6-2 Egemenspor takımının üstünlüğü ile geçildi. 2.yarı Balat takımı farkı azaltmaya çalışsa da Egemenspor takımı skoru korumayı başardı. Çok geç açılan Balat takımı maçın son dakikalarında goller bulsa da Egemenspor maçı 8-6 skor ile kazanmayı başardı.

Kazanma Faktörleri

Maça rakibine göre daha baskılı başlasa da kalesinde golü gören ekip ilk yarı 2 kez geriye düşse de oyun disiplininden kopmadı ve ilk yarının son dakikalarında bulduğu goller ile ilk yarıyı 4 fark ile önde kapatmayı başardı. 2.yarı rakibin baskı kurmasına izin vermeyen ekip maçı net bir skor ile kazanırken kalede görev alan Salih çok iyi bir performans sergiledi. Muazzam kurtarışlara imza atan Salih havada adeta asılı kalırken refleksleri ile parmak ısırttı. Savunmada zaman zaman dağılsalar da genel olarak uyumlu olan ekipte Yalçın savunmayı toparlayan isimdi. Rakibin neredeyse her atağına ayak uzatmayı başaran Yalçın bir çok kritik müdahalede bulunarak takımını ayakta tuttu. İleride topu çok iyi çeviren ekipte Doğan Çırak ve Hikmet takımı gençleştiren isimler olurken Hikmet hem savunmada hemde hücumda sahada basmadık yer bırakmazken Doğan Çırak ise bitmek bilmeyen enerjisi ile ileride büyük baskı kurdu. Doğan Çırak takımının ataklarını şekillendirirken tekniği ile fark yarattı. Maçın yıldızı olan Serkan ise bitiriciliği ile farkı açarken attığı 3 gol ve yaptığı 2 asist ile takımını neredeyse tek başına galibiyete taşıdı. Maçta 2 kez geriye düşse de oyun disiplininden kopmayan Egemenspor takımı maçı net bir skor ile kazanmayı başardı.

Kaybetme Faktörleri

Maça rakibine göre daha savunma ağırlıklı çıkan Balat Tr takımı kontra ataktan bulduğu gol ile öne geçse de ilk yarının son dakikalarında oyundan kopunca art arda goller yiyerek ilk yarıyı 4 fark ile geride tamamladı. 2.yarı farkı azaltmayı başaramayan ekip maçı kaybetmekten kurtulamadı. Kalede görev alan Eren bugün kalesinde bir çok pozisyon görürken güzel kurtarışlara imza atsa da yediği bir kaç golde basit hatalar yaptı. Savunmada çok çabuk dağılan ekipte Habil savunmada tatlı sert oyunu ve hırsı ile takımını ateşlemeye çalışsa da takım arkadaşlarından beklediği desteği alamadı. İleride ise gol bulma konusunda sıkıntı yaşamayan ekipte Murat takımının ataklarını şekillendirirken takım arkadaşlarını maç boyunca beslese de zaman zaman anlaşmazlıklar yaşadı. Gökhan ve Sercan ise 2’şer gole imza atarken Sercan orta sahada topu çok iyi çevirirken bitiriciliği ile son dakikalarda farkı azaltmayı başarsa da çok geç açıldı. Gökhan ise forvette bulduğu goller ile takımını öne geçirmeyi başarsa da ileride topu çok ezdi. İlk yarı 2 kez öne geçmeyi başaran ekip skoru korumayı başaramayınca yenilgi kaçınılmaz oldu.

Maçın Adamı:Serkan
Maçın Gümüş Adamı:Doğan Çırak
Maçın Golü:Murat
Maçın Kalecisi:Salih
Maçın Savunması:Yalçın
Maçın Orta sahası:Doğan Çırak
Maçın Forveti:Serkan
Maçın Centilmeni:Emincan