Egemenspor’a Soğuk Duş!

Gecenin 2. maçında Egemenspor evinde Green Crocodilles takımını ağırlarken büyük çekişmeye sahne olan maçın ilk yarısını 4 3 önde tamamlayan Green Crocodilles takımı maçtan da 7 5 lik skorla galip ayrılarak rakiplerine zirve yarışında önemli bir darbe vurdular.
Kazanma Faktörleri:
Green Crocodilles takımı maç boyunca tempolu bir oyun sergilerken özellikle hücum hattındaki etkili ayaklarıyla skora gitti ve sahadan haklı bir galibiyetle ayrıldı. Genel anlamda iyi mücadele eden ve fizik gücü yüksek oyunculardan oluşan kadroları ile maçın başından sonuna ortak olan ekip güzel organizasyonlar ve güzel gollerle maçı üstün götürüp son düdüğün çalmasıyla da 4 puanı ceplerine koyarak rakiplerine zirve yolunda önemli bir avantaj kaybettirdi. Orta alanda iyi pas yapan ekip son bölümlerde kontra toplarla etkili olurken çok net pozisyonlardan da sonuç alamasalar da galibiyet için yeterli olan golleri bularak galibiyete uzandılar. Maçın kırılma anlarından biri devre arasında yapılan oyuncu değişikliğiydi ki Yılmaz kaleye geçerek maçın seyrini değiştirdi dünyaları çıkardı, kaleden de oyuna geçen Furkan da savunmanın çok koşan isimlerinden oldu, 2. yarıyı bir gol bir asist ile tamamladı. Burak attığı 3 gol ve 2 asistiyle skora en çok katkı sağlayan isim olurken Sedat’la birlikte çok uyumluydular ve Sedat da maçı 3 gol 1 asitle tamamladı, bu ikili takımlarını sırtlayan isimler oldular, Yine maçın gizli kahramanlarından Samet orta alandaki mücadelesi ve kazandığı toplarla takımı en önemli isimlerinden oldu.
Kaybetme Faktörleri:
Liderlik hesapları ile sahaya çıkan Egemenspor güçlü rakibi karşısında hiç de ummadıkları bir skorla sahadan mağlup ayrılırken buna rağmen iyi futbolu ile sezonun Şampiyonluk adaylarından biri olduklarını gösterdiler. Aslında kaybetme faktörü olarak eksiklik Egemenspor’da değildi diye düşünüyorum ki alışılmış pas oyununu ve iyi mücadelesini bu maçta da sergiledi ve son bölümlerde 1 fark geride olmasına rağmen etkili ataklar yapan ekip savunmada eksik yakalanınca çok pozisyon verdiler ve sahadan mağlubiyetle ayrıldılar. Savunmada yapılan basit hatalar ve yenilen şanssız goller dışında genel anlamda iyi bir maç çıkaran ekip rakibine yetemedi diyebiliriz ki mağlubiyet için en doğru cümle bu olacaktır. Zira rakibin özellikle hücum hattı oldukça iyi olması sebebiyle savunmada oldukça zorlandılar, bunun dışında ataklarda yine iyi işler yaptılar güzel pozisyonlar buldular, sadece 2. yarıda şutlar konusunda biraz daha şanslı olsalardı skor daha farklı olabilirdi, kaleciyi nişanlamaları bir çok pozisyondan elleri boş dönmelerine sebep oldu. Serkan geceyi 4 golle tamamlarken oldukça istekli bir görüntü sergiledi ve gol krallığındaki farkı açmaya başladı, Doğan da orta alandaki başarılı oyununu 3 asist bir gol ile süslerken takımın kaptanı Selçuk genç ve güçlü rakiplerine karşı orta alanda onlarla dişe diş bir mücadele sergiledi, çoğu pozisyonda rakibi oldukça zorladı, skora katkı sağlayamasa da takımın en sivrilen isimlerinden oldu.
Maçın Adamı: Burak
Maçın Gümüş Adamı: Sedat
Maçın Kalecisi: Yılmaz
Maçın Defansı: Samet
Maçın Ortasahası: Sedat
Maçın Forveti: Burak
Maçın Golü: Burak
Maçın Centilmeni: Selçuk