Dudaklı City’den müthiş geri dönüş

Maçın Adamı:Metin
Maçın Kalecisi:Oğuzhan
Maçın savunmacısı:Alperen
Maçın Ortasahası:Yusuf
Maçın Forveti:Sercem

Maçtan Notlar ve Takım Değerlendirmeleri
Maç Standart Moskova takımının başlama vuruşu ile başladı. Maçın ilk dakikalarında 2 takımda temkinli ve rakip takımı ölçmeye yönelik bir futbol sergiledi. 2 takımda uzaktan şutlar ile rakip kaleyi yoklarken 5.dakikada Alperen ortaeahadan şık bir vuruş yaparak Oğuzhanı avladı ve Standart Moskovayı öne geçirdi. Dudaklı City takımı geriye düşmelerinden dolayı kaleyi gördükleri her pozisyonda şutlar ile kaleyi yoklamaya başladı ve Metin 7.dakikada Alperinin golünün birebir kopyası olan gol ile Burağı avladı ve maça tekrar dengeyi getirdi. Bu golden sonra 2 takımda uzaktan şutlar ile kaleyi yoklamaya devam etti. Daha etkili vuruşlar gerçekleştiren takım Standart Moskovaydı. 12.dakikada Oğuzhan uzaktan attiğı gol ile tekrar takımını öne geçirirken Dudaklılar tekrar eşitliği sağlamak için baskısını arttırdı. Fakat baskıyı kurarken savunmasında açıklar veriyordu. Ve bu açığı Alperen çok iyi değerlendirerek farkı 2’ye çıkaran golü buldu. Farkı arttırmak için baskısına devam eden standart Moskova Emre ile bir gol daha bularak ilk yarının son 8 dakikasına 4-1 üstün girmeyi başardı. Ard arda kalesinde ataklar gören Dudaklı City bir türlü istediği atakları gerçekleştiremeyince oyundan düşmeye başladı. 21.dakikada Alperen bir gol daha bularak Standart Moskova skoru 5-1 yaptı. Skorun etkisi ile hakeme itirazlarıni arttiran Dudaklı Cityden Sabri 22.dakikada sarı kart gördü. Bu sarıdan sonra kendine gelen Dudaklı City Metin ve Yusuf ‘un golleri ile ard arda 2 gol bularak skoru birden 5-3 yaptı. İlk yarının son dakikasında Yusuf şık çalımlarının sonunda caprazdan çok güzel bir gol atarak ilk yarının skorunu 5-4 tayin etti derken Metin bir kez daha sahneye çikarak skoru 5-5 yaptı. Sarı karttan sonra birden kendine gelen Dudaklı City ilk yarının skorunu 5-5 tayin etti.

2.yarıya çok hızlı bir giriş yapan Dudaklı City oyuna iyice ağırlığını koydu ve ilk yarının ilk dakikalarında Metin ile golü bularak 5-1 geriye düştükleri maçta 6-5 öne geçmeyi başardılar. Fakat skoru fazla koruyamayan Dudaklı City Serceme engel olamayınca 33.dakikada maç tekrar dengeye geldi. Maçta eşitlik olsada Dudaklı City maçın kontrolünü ele geçirmiş ve iyi bir oyun ortaya koymaya başlamıştı. 35.dakikada Yusuf ile 7.golünü bulan Dudaklı takımı bir kez daha öne geçmeyi başardı. 38.dakikada yeşil sahalarda görmek istemedigimiz pozisyonlarından biri başımıza geldi ve sağ kanattan orta açmak isteyen günün başarılı ismi Alperen destek ayağı olan sol ayağı zemine takılınca bileğini büktü ve yerden kalkamadı. Sahayı sedye ile terkeden Alperene geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz ve en kısa sürede yeşil sahalara dönmesini umuyoruz. Alperenin sakatlığından sonra Standart Moskova takımının sahadan çekilmesi ile maçı 7-6 Dudaklı City kazanmış oldu.

Standart Moskova
Maça gol atarak başlayan ekip ilk yarıda 5-1 öne geçselerde kalelerinde ard arda goller görerek ilk yarıyı berabere tamamladilar. Standart Moskova takımı 2.yarıda aynı enerjiyi sahaya yansıtamayınca yenilgi onlar için kaçınılmaz oldu. Kalede Burak görev aldı. Refleksleri iyi olan kalecinin tek eksik yanı uzaktan gelen topları çok fazla sektirmesiydi ve bu takımına sıkıntı yarattı. Savunmada Alperen, Faruk ve Erhan 3’lüsü görev aldı. İlk yarıdaki uyumları iyi olan 3’lü ilk yarın son dakikalarına doğru dağıldılar. Erhan savunmanın bel kemiğiydi rakibin çoğu pozisyonunu başlamadan bitirsede ilk yarının sonlarına dogru oyundan düştü. Faruk ise takımını savunmadan hücuma çıkaran isimdi topu iyi yönlendiren isim iyi bir maç çıkardı. Alperen takıminın en efektif ismiydi ve takimı için elinden geleni yapan ve varını yoğunu ortaya koyan Alperen talihsiz bir sakatlık yaşayarak sahayi terketmek zorunda kaldı. Alperene geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz ve en kısa zamanda yeşil sahalara dönemsini umut ediyoruz. Ortsahada Sercem ve Oğuzhan 2’lisi görev aldı. Zaman zaman çok iyi oyanasalarda ilk yarının son dakiklarına doğru çok silik bir görüntü çizdiler. Oğuzhan takımının en etkili ismiydi. Yaptığı asistler ve oyundaki enerjisiyle bir şey yapmaya çalışsada yenilgiye engel olamadı. Sercem ise hem savunmada hem de hücumda görev alarak oyunun her 2 yönünde oynamaya çalışması Sercemi çok yordu ve oyundan düştü. Forvette Emre görev aldı. Elinden geleni yapan isim 4 gol ile atarak takımına büyük katkı sağlasada yenilgiye engel olamadı. Sonraki maçlarda Standart Moskova takımına başarılar dileriz.

Dudaklı City
Kalelerinde erken gol yiyip ilk yarı 4 farklı geriye düşmelerine rağmen ilk yarıyıyı beraberlik ile bitiren Dudaklı 2.yarı öne geçmelerine rağmen skor üstünlüğünü koruyamayıp maçı kaybetme noktasına gelselerde maçı 7-6 kazanmasını bildiler. Kalede Oğuzhan güzel karşı karşıya pozisyonlarda korkusuzca müdahale eden kaleci çoğu pozisyonda takım arkadaşlarının kurbanı oldu diyebiliriz. Savunmada Şahin, Mitat ve Hasan 3’lüsü oynadı. Maç genelinde iyi oynayan 3’lü zaman zaman maçtan kopmaları neticesinde yenilen gollerde başroldeydiler fakat takım olarak maçı kazanmasını bildiler. Şahin savunmada elinden geleni yapsada takım arkadaşlarının kademelerine giremediğinde savunmada açık verdi. Mithat savunmada en etkili isimdi galibiyetin mimarlarındandı diyebiliriz. Hasan zaman zaman ileri çıkması neticesinde arkasında büyük boşluklar verdi. Ama hızı ile boşluklarını doldurmasını bildi. Ortasahada Metin ve Yusuf 2’lisi görev aldı. Metin hücumda oldukca etkiliydi ve attığı 4 gol ile maçın yıldızıydı. Yusuf ise takım arkadaşlarıyla zaman zaman uyum sorunu yaşasada iyi bir maç çıkardı ve skora 3 gol ile katkı sağladı Forvette Sabri oynadı elinden geleni yapan Sabri bekleneni veremedi. Sonraki maçlarda Dudaklı City takımına başarılar dileriz.