Doruk Sağlık’tan Müthiş Geri Dönüş!

Gecenin ilk maçında karşı karşıya gelen Doruk Sağlık ile Kudüs Fc takımlarının mücadelesi nefesleri kesti. Lige iyi başlayan iki ekibin mücadelesinde 2 tarafta da eksikler göze çarparken ilk bölümlerde düşük tempoda bir oyun vardı ve asıl mücadele 2. yarıda yaşandı. İlk yarısı 3 1 Kudüs Fc nin üstünlüğü ile tamamlanırken 2. yarıda Kudüs Fc 36. dakikada skoru 5 2 ye kadar getirdi. Fakat son 12 dakika bambaşka bir Doruk Sağlık takımı vardı ve mükemmel bir oyunla skoru 6 5 e getirmesini bildiler. Son dakikada Kudüs Fc attığı golle puanı kurtarırken maç 6 6 lık skorla sona erdi ve iki ekip de sahadan 1 puanla ayrıldı.
İlk olarak Kudüs Fc den başlayacak olursak, bu sezon 3 te 3 yapan ekip eksiklerine rağmen sahaya disiplinli ve savunma kurgusu güçlü bir şekilde sahaya çıktı. Bu oyun yapısıyla kontrollü bir şekilde rakip kalede etkili olmaya çalışan ekip skoru ilk yarıda eline aldı ve skoru 2. yarıda 5 2 ye kadar getirdi. Bu skordan sonra rehavete kapılan ekip oyun ciddiyetinden koparken bunun bedelini ağır ödedi ve bir anda geriye düştüler. Son bölümlerde net pozisyonlardan sonuç alamayan ekip buna rağmen son dakika golüyle puanı cebine koydu. Savunmada maç boyunca disiplinli bir oyun sergileyen Hakan Samet Barış üçlüsü yerlerini hiç kaybetmediler ve başarılı bir maç çıkardılar. Ömer de orta alanda çalışkan bir görüntü sergilerken Cihan uzaktan etkili şutlarla sürekli gol aradı, 1 gol 2 asist ile oynadı. Raif attığı 5 golle geceye damgasını vuran isim olurken bitiriciliği ve golcülüğü ile takımını sırtladı. Tabi kaleci Murat için ayrı bir parantez açmak lazım ki genç eldiven ilk yarıda kurtarışlarıyla takımını ayakta tutarken performansıyla yine büyüledi.
Doruk Sağlık bireysel anlamda çok iyi bir kadroyla sahaya çıkmasına karşın takımdaki oyuncuların birbirlerini tanımaması uyumsuzluğa sebep verdi ve ilk bölümde istediklerini sahaya yansıtamadılar, çok kopuk bir görüntü sergilediler. Buna rağmen etkili ataklar yapan ekip kaleci Murat ı geçmekte zorlandı ve kalelerinde yedikleri gollerle devreyi 3 1 geride tamamladılar. 2. yarıda daha da farklı geriye düşmesine rağmen unutulmayacak bir dönüş yapıp skoru 5 2 den 6 5 e getirdiler ve son dakika golüyle 1 puana razı olsalar da iyi bir maç çıkardılar. Özellikle savunma ve orta alanda yapılan basit top kayıpları rakibe pozisyon verirken uyumsuzluk da ilk bölümlerde skoru ele geçirmelerine engel oldu. Ayrıca rakip kalecinin iyi performansı da dirençlerini kırarken 2. yarıda rakibin rehavete kapılmasını iyi değerlendirip mükemmel bir dönüş yaptılar. Kadro yapıları bu dönüşü yapacak kapasitedeydi fakat takımı ateşleyecek bir isme ihtiyaç vardı, bu isim de kaptan Levent oldu. Tecrübeli isim mücadeleci oyunuyla takımını ateşledi ve maçın dönmesinde büyük rol oynadı, 3 de asist yaparak skora ciddi katkı sağladı. Kadir maça tutuk bir oyunla başlarken 2. yarıda sahne alıp harika bir performans sergiledi, birbirinden güzel 3 gole imza attı, rakibin gardını düşüren isim oldu, orta alanda da oyunu çok iyi kurdu. Takımıyla ilk maçına çıkan Burak top tekniği ve hücuma verdiği katkı ile beğeni toplarken maçı da 1 golle tamamladı, geçer not aldı. Yusuf çok iyi mücadele ederken Oğuzhan da ileri uçtaki istekli oyununu 1 gol 1 asist ile süsledi.
Maçın Adamı: Kadir
Maçın Gümüş Adamı: Raif
Maçın Kalecisi: Murat
Maçın Defansı: Levent
Maçın Ortasahası: Kadir
Maçın Forveti: Raif
Maçın Golü: Kadir
Maçın Centilmeni: Cihan