Diriliş Öldü Öldü Dirildi!

Günün ilk maçında Emek City ile Diriliş takımları karşı karşıya gelirken maça daha iyi başlangıç yapan taraf Emek City’di. 8.dakikada Oğuzhan açılışı yaparken Emek City’yi takımını öne geçirdi. İlk yarıda çok iyi sonuca giden Emek City neredeyse her atağında golü buldu Diriliş takımı ise girdiği pozisyonlarda bir türlü son dokunuşu yapamayınca ilk yarı 3-0 Emek City’nin üstünlüğü ile geçildi. 2.yarı ilk yarıya nazaran tam tersi bir oyun vardı. Çağatay ile dirilen Diriliş takımı 35.dakikada farkı 1’e indirirken Emek City 2.yarı skoru korumaya yönelik bir oyun sahaya yansıtıyordu. 46.dakikada maça denge gelirken kalan dakikalarda 2 ekipte galibiyet için risk alıyordu. Maçın beraberlik ile sonuçlanacağını düşünürken 50.dakikada maçın yıldızı Çağatay sahneye çıkarak Diriliş takımına maçı kazandırdı ve maçı Diriliş takımı 4-3 kazandı.

Kazanma Faktörleri
Maça etkili başlayamayan ekip kalelerindeki ilk pozisyonda golü gördü. İlk yarı bir türlü istedikleri oyunu sahaya yansıtamayan ekip ilk yarı girdiği gol pozisyonlarını değerlendiremeyince ilk yarı 3-0 geride tamamladı. 2.yarı çok iyi bir reaksiyon gösteren Diriliş takımı Çağatay’ın etkili oyunu ile sonuca giderken maçı 4-3 kazandı. Kalede görev alan Ömer ilk yarıda yediği gollerde yapacak fazla bir şeyi yokken 2.yarı savunmasının da toparlanmasıyla çok iyi bir performans göstererek kalesini gole kapattı ve takımını ayakta tuttu. Savunması ilk yarı tel tel dökülen ekipte 2.yarı çok iyi bir kenetlenme vardı ve rakibe göz açtırmadı. Savunmanın bel kemiği olan Mesut ilk yarıda beklenen performansı gösteremese de 2.yarı takımının savunmasını toparlayan isimdi, rakibin çoğu topunu kesen Mesut savunmanın bel kemiğiydi. İleride ilk yarı istediği oyunu sahaya yansıtamayan Diriliş takımı 2.yarı mükemmele yakın bir maç çıkardı. Cem takımının ataklarını şekillendirirken Çağatay ise maçın yıldızıydı. Maçı neredeyse tek başına Diriliş takımına kazandıran Çağatay attığı 4 gol ile takımını maça soktu. Bitiriciliği ve oyun görüşü ile dikkat çeken Çağatay rakip takım tarafından da alkış aldı. İlk yarıda 3-0 geriye düşmelerine rağmen oyundan düşmeyen ekip Çağatay’ın bireysel performansı ile maçı kazanmasını bildi.

Kaybetme Faktörler
Maça çok iyi başlayan Emek City takımı 8.dakikada Oğuzhan ile kilidi açarken savunmada etten bir duvar ördü. Rakibin gol yollarında kısır olması sebebiyle oyundan düşmesini çok iyi değerlendiren Emek City takımı art arda goller ile ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı. 2.yarı skora yönelik oynayan ekip savunmada kalınca rakibin baskısı ile karşılaştı. Çağatay’a bir türlü çözüm üretemeyen ekip ilk yarıyı 3-0 önde tamamlamasına rağmen maçı 4-3 kaybetti. Kalede görev alan Hasan ilk yarı çok iyi kurtarışlara imza atarken 2.yarı yediği gollerde yapabilecek fazla bir şeyi yoktu. Savunmada ilk yarı çok iyi bir performans ortaya koyan ekip ilk yarı çok fazla efor sarf edince 2.yarı kondisyonları yetmedi ve oyundan düştü. Savunmada Eray takımının savunmasını maç boyunca toparlayan isimdi. İlk yarı kusursuz bir maç çıkaran Eray 2.yarı iyi bir oyun ortaya koysa da genel olarak etkisiz kaldı. İleride ilk yarı çok efektif olan ekip 2.yarı bekleneni sahaya yansıtamadılar. Kerem takımın ataklarını şekillendirirken 2.yarı çok fazla pas hatası yaptı. Oğuzhan ise takımının en etkili ismi olurken bitiriciliği ve tekniği ile göz doldurdu. İlk yarı çok istekli bir görüntü çizen ekip 2.yarı bu isteği sahaya yansıtamayınca yenilgi kaçınılmaz oldu.

Maçın Adamı:Çağatay
Maçın Gümüş Adamı:Ömer
Maçın Golü:Çağatay
Maçın Kalecisi:Ömer
Maçın Savunması:Mesut
Maçın Orta sahası:Cem
Maçın Forveti:Çağatay
Maçın Centilmeni:Hasan