Diriliş Fk’dan Zirveye Darbe!

Gecenin maçında Diriliş Fk ile liderlik koltuğunda oturan Kontraatak Fc takımları karşı karşıya gelirken maça hızlı başlayıp 2-0 üstünlüğü yakalayan taraf Kontraatak Fc takımı olsa da maçı kazanan Diriliş Fk takımı oldu ve bu zorlu maçtan 5 puanla ayrılıp bonus puanıyla birlikte 9 puanı cebine koyarak 5 basamak birden yükseldi ve 11. sıraya yerleşti.
Kontraatak Fc takımı maça çok iyi başlayıp peş peşe gollerle 2-0 lık üstünlüğü yakalasa da bu üstünlüğü koruyamadı ve tutuk bir periot geçirerek rakibin ataklarına karşılık veremeyerek devreye 4 2 lik mağlubiyetle girdiler. 2. yarıda farkı bire indirip rakip kalede etkili ataklar yapamalarına karşın aradıkları beraberlik golünü bulamadılar ve savunmalarında verdikleri boşluklar sonucu yedikleri gollerle sahadan 7 5 lik skorla mağlup ayrıldılar.
Özellikle ilk yarıda çok basit goller yiyen ekip ne olduğunu anlayamadan skor 4 2 ye gelirken 2. yarıda rakip kalede net pozisyonlar bulmalarına karşın bunlardan sonuç alamadılar, Tayfun’la 2 net pozisyondan sonuç alamayan Kontraatak Fc takımı bu pozisyonları ilerleyen dakikalarda ararken eğer bu dakikalardaki baskılı oyunun yanına 1 gol sıkıştırabilselerdi maçtan en az 1 puanla ayrılabilirlerdi. Bunun dışında hücum hattında bir ahenksizlik dikkatlerden kaçarken eksik oyuncuların yerine yapılan takviyeler uyum sorunu sebebiyle istenilen verimin alınamamasına sebep oluyor ve bu da skora olumsuz yansıyor. Kadir orta alanda yine bugün çok yanlız kalırken istediği pas alışverişlerine bir türlü giremedi, maçı 2 golle tamamladı. Savunmanın ortasında görev yapan Ahmet savunma oyuncusu olmasına rağmen hücuma verdiği desteklerde takımı adına pozisyona girerken gol atamasa da takıma bu bölgede hareketlilik getirdi, Sedat da orta alanda yine iyi mücadele etse de onun gol atamadığı maçta takımı yine kazanamadı, bu da takım adına uğursuz bir totem haline geldi.
Alınan mağlubiyette bir diğer etken de yönetimin takımla yeteri kadar ilgilenmemesi olarak gösterilirken vaad edilen primlerin yatırılmaması ve Başkan’ın maçlara yeteri kadar ilgi göstermemesi takımın son dönemdeki düşüşünde en büyük sebep olduğu ve de başkanın koltuğunun sallantıda olduğu söylentiler arasında.
Diriliş Fk takımı son 5 maçın 4 ünü kazanırken play off ların yaklaştığı bu dönemde ivme kazanmaya çalışırken iskelet kadronun üzerine her hafta 2 etkili hücum oyuncusu ekleyerek galibiyet kovalıyor ve bu akşam da yapılan takviyelerle sonuca gitmesini bildi. Maça uyum sorunuyla tutuk da başlamasına rağmen 2-0 lık skordan 4 2 lik skoru yakalamayı başaran ekip 2. yarıda dönem dönem oyundan düşse de son bölümde rakip savunmada buldukları boş alanları iyi değerlendirerek sonuca gitti ve önemli bir galibiyete imza attı. Takım olarak iyi mücadele eden ve orta alanda iyi top yapan ekip sor üretmekte zorlanmazken maç boyunca savunmadan dönüşümlü olarak hücuma etkili bindirmeler yaptı bol pozisyonlu bir maç geçirdiler. Berkay ve Hamitcan ikilisi orta alanda oyunu iyi kurup hem hücumda etkili oldular hem de savunmalarına yardım ederken alınan galibiyette büyük rol oynadılar, Murat savunmadaki yerini hiç kaybetmezken İlter ilk yarıda orta alanda çok istekliydi, 2 de gole imza attı ve skora ciddi katkı sağladı. Mesut da orta alanda iyi pas yaptı, Behçet savunmadan etkili bindirmelerle hücum hattına sürekli destek verdi, son dakika golü ile de gol perdesini kapatan isim oldu.
Maçın Adamı : Hamitcan
Maçın Gümüş Adamı : Berkay
Maçın Kalecisi : Ömer
Maçın Defansı : Behçet
Maçın Ortasahası : Hamitcan
Maçın Forveti : Berkay
Maçın Golü : Kadir
Maçın Centilmeni : Ahmet