Diriliş 2. Yarıda Güldü!

Master Cup haftanın ilk maçında Lens ile Diriliş Fk takımları karşı karşıya gelirken ilk ayrısı Lens takımının 1 0 lık üstünlüğü ile sona erse de Diriliş Fk takımı 2. yarıdaki istekli oyunuyla maçı çevirmesini bildi ve 2 0 yenik duruma düştüğü maçtan 4 2 lik skorla galip ayrılarak gruptan çıkma yolunda büyük bir avantaj elde etti.
Kazanma Faktörleri:
Diriliş Fk takımı maça iyi başlasa da atak oyunlarını pozisyonla süsleyemeyince aradıkları golü bulamadılar ve ilk yarıya 1 0 yenik durumda girdiler. 2. yarıya da gol yiyerek başlamalarına rağmen rakip kalede baskılarını arttıran ekip peş peşe gollerle maça tutundu ve sahadan 4 2 lik skorla galip ayrılarak yoluna emin adımlarla devam etti. Bu akşam hücumda Sedat’ın yokluğunu ciddi anlamda hisseden ekip orta alanda iyi pas yapsalar da hücumda çoğalamazlarken pozisyon üretmekte oldukça zorlandılar. Yunus’la sağ kanadı iyi kullanan ekip orta alanda Mesut’un başarılı performansına ve oyunu iyi kurmasına rağmen çok yanlız kalmasıyla takım olarak bu performanstan çok faydalanamadılar. 2. yarıda rakibin de geri çekilmesiyle rakip kaleye daha kalabalık gitmeye başlayan ekip buldukları gollerle 3 puanı ceplerine koydular. Bu akşam bireysel performanslarda kaptan Mesut ön plana çıkan isim olurken orta alanda oyunu çok iyi kurdu ve pas trafiğini iyi yönlendirdi. Hikmet orta alanın en hareketli ismi olurken gecenin parlayan yıldızı Yunus oldu ve bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle sağ kanattan müthiş bindirmeler yaptı, geceyi de jeneriklik bir golle süsledi. İlter savunmanın başarılı isimlerinden olurken Ufuk da savunmada oldukça dinamikti, golleri ise takımın tecrübeli oyuncuları, Ufuk, Mesut, İlter ve Yunus kaydettii.
Kaybetme Faktörleri:
Lens takımı maça iyi başlarken ilk yarıda kontra toplarla etkili ataklar yapmasına karşın bu pozisyonların çoğundan sonuç alamadı ve devreyi 1 0 önde tamamladı. Bu kadar atağa karşın daha fazla gol bulabilselerdi maçı ilk yarıdan koparabilirlerdi. İlk yarıda oyun olarak denk bir oyun olsa da pozisyon anlamında rakipten daha fazla pozisyon ürettiler diyebiliriz ki nitekim 2. yarıya da hızlı başlayıp skoru 2 0 a getirmesini bildiler. Fakat bu golden sonra geriye yaslanan ekip kalelerinde pozisyonlar vermeye başlarken yedikleri peş peşe gollerle oyundan düştüler ve sahadan 4 2 lik skorla mağlup ayrıldılar. Alınan mağlubiyette en büyük etken kaçan goller olurken son bölümde geriye çekilmeleri de rakibin üstlerine rahatça gelmelerine davetiye çıkardı. Mert ileri uçta istekli bir oyun sergilerken maçı da 2 golle tamamladı, istediği topları çok da alamamasına rağmen geriye kadar gelip top aldı, kendisine çok pozisyon hazırladı. Günün mücadeleci ama şanssız ismi Cihat çok pozisyondan sonuç alamazken savunma hattı genel olarak iyi bir maç çıkarsa da son bölümlerde rakibin kalabalık atakları karşısında oldukça zorlandılar.
Maçın Adamı : Mesut
Maçın Gümüş Adamı : Yunus
Maçın Kalecisi : Mücahit
Maçın Defansı : İlter
Maçın Orta Sahası : Mesut
Maçın Forveti : Mert
Maçın Golü : Yunus
Maçın Centilmeni : Fatih