Chelsea Bildiğiniz Gibi…

Chelsea : 8 Esnaf Gücü : 4
Chelsea takımı maça çok istekli başlarken tek topu çok iyi yaptılar adete futbol resitali veren ekip ver kaçlarda da çok başarılı bir oyun sergilediler. Rakip saha da çok kolay pas yapan ve duvar paslarıyla çok etkili oldular. İzleyenlerinde beğenisini oldukça kazandılar. Geçen sezonda ki oyun anlayışından kopayan ve aynı şekilde devam ettirdiler. Kalelerinde çok fazla pozisyon vermediklerini söyleyebiliriz. Rakip kaledeki buldukları rahat pozisyonlarla ilk yarıdan farkı açtılar ve devreye 5-1 gibi avantajlı bir skorla girdiler. İlk yarıda oyunun hakimiyetini elinde bulunduran Chelsea takımı tek top yaparak ayaklarında fazla top tutmadılar. İyi paslar da da adeta usta işi bir performans sergileyen ekip bu şekilde devreyi önde tamamlamayı bildiler.
İkinci yarıda skorun rehavetine kapılan Chelsea ekibi kalelerinde gördükleri şok gollerle fark bir anda kapansa da yine de oyunun kontrolünü eline alabildiler ve sahadan farklı bir skorla galip ayrıldılar. Bireysel olarak öne çıkan oyunculardan ziyade takım oyununu çok iyi oynayıp bütün takımın etkili olmasını sağladılar. Bütün oyuncuların gol atması kaleci dışında bütün oyuncuların gol sevinci yaşaması tüm oyunu ne kadar iyi oynadıklarının göstergesi oldu. Kalecisinden forvetine kadar görevini herkes en iyi şekilde yerine getirdi ve rahat aynı zamansa haklı bir galibiyet aldılar.
Esnaf Gücü takımı lige yeni katılan bir çok takım gibi bocalamalar yaşadı. Özellikle ilk yarı da o kadar fazla tutukluk yaşadılar ki adete rakibi izlediler. Futbol adına ortaya birşey koyamayan Esnaf Gücü az da olsa pozisyon bulsalar da hatta kontraya kalkmaya çalışsalar da çok basit top kaybettiler ve çok fazla pas hataları yaptılar. İlk yarıda hiç bir varlık gösteremeyen ekibin vasat ve çok durgun olduğunu söyleyebiliriz. İkinci yarıda peş peşe buldukları gollerle istekli ve hırslı başlasalar bu gollerle maça ortak olsalar da yedikleri kolay ve şanssız goller özellikle şanssız goller farkın açılmasında etkili oldu. Buna rağmen çok etkili ataklar yaptılar 2-1 3-1 pozisyonlar bulmalarına rağmen pozisyonları cömertçe harcadılar. İkinci yarıda çok istekli olsalar da açılan farklı kapatmak çokta kolay olmadı. Sahadan mağlubiyetle ayrılsalar da özellikle ikinci yarıdaki performansları gelecek adına umut verdi. Mücadeleleri ile alkış almayı başardılar ki Chelsea gibi ligin en iyi oynayan takımına karşı çok iyi mücadele verdiler diyebilir ve geçer not almayı başardılar.

Start a Conversation

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.