Mudanya Derbisinde Gülen Çernobil!

Günün son maçında Çernobil ile Myrlea takımları karşı karşıya geldi. İlk dakikalarda 2 takımda maçta etkili iken ilerleyen dakikalarda maça ağırlığını koyan Çernobil takımı 11.dakikada Mustafa ile açılışı yapar iken 13.dakikada Mustafa tekrar sahneye çıkarak farkı 2’ye çıkardı. Myrlea takımı yediği gollerin şokunu üstünden atamaz iken bir türlü oyuna ısınamadı. İlk yarıda bir gole daha imza atan Mustafa ile ilk yarı 3-0 Çernobil üstünlüğü ile geçildi. 2.yarı Baskı kurmaya çalışan Myrlea takımı bir türlü aradığı golü bulamaz iken 33.dakikada 4-0 geriye düştü. 34.dakikada Semih ile farkı 2’ye indirmeyi başaran Myrlea takımı kalecisi Muhammedin tartışmadan dolayı sahayı terk etmesi ile eksik kaldı. Bunu çok iyi değerlendiren Çernobil takımı art arda goller atarak rahatladı ve maçı 6-1 kazanmayı başardı.

Kazanma Faktörleri
Maça temkinli başlayan Çernobil takımı dakikalar ilerledikçe oyuna ağırlığını koymayı başardı ve 13.dakika 2-0 öne geçen ekip ilk yarıyı 3-0 öne geçirirken 2.yarı rakibin baskısı ile karşılaşsa da skoru koruyan ekip 4-0 öne geçti. Rakibin kalecisinin oyunu terk etmesi ile daha rahat pozisyonlar yakalayan Çernobil takımı maçı 6-1 kazanmayı başardı. Kalede görev alan Servet takımın yıldızlarındandı. Klas kurtarışlara imza atan Servet bir libero gibi defansın arkasına atılan toplara çıkarak takımını savunma yönünden oldukça rahatlattı.Savunmada çok iyi bir performans ortaya koyan Çernobil takımında Volkan savunmanın bel kemiğiydi. Maç boyunca sayısız müdahalede bulunan Volkan savunmada adeta etten bir duvar ördü. İleride tek paslar ile sonuca gitmeye çalışan ekipte Naim oyunu şekillendiren ismiydi. Takımın kaptanı olan Naim aynı zamanda takımın Beyniydi. İleri uçta görev alan Mustafa ilk yarıdan maçı koparan isimdi. Attığı 4 gol ile maçı takımına getiren Mustafa fırsatçılığı ile tam bir forvet olur iken çok iyi pozisyon alarak gol atmasını kolaylaştırdı. Attığı rövaşata golü ile yılın golüne aday olan Mustafa çok iyi bir performans ortaya koydu. Takım olarak uyumları çok iyi olan ekip rahat bir galibiyeti aldılar.

Kaybetme Faktörleri
Maça istekli başlayan Myrlea takımı öne geçmek için fırsatlar yakalasa da bir türlü golü bulamayınca kalesinde golü gördü. Geriye düştükten sonra oyundan düşen Myrlea takımı ilk yarıyı 3-0 geride tamamlarken 2.yarı kendi aralarında bir tartışma yaşayan ekipte kaleci Muhammed oyunu terk etti. Kalan dakikalarda eksik oynayan ekip eksik oynadığı dakikalarda golü bulsa da rakibin rahat pozisyonlar bulması ile maçı 6-1 kaybetti. Kalede görev alan Muhammed daha önceki performanslarını aratır iken topu alarak çok fazla ileriye gitmesi takım arkadaşlarını kızdırdı. Savunmada elinden geleni yapan ekip rakibin yetenekli oyuncularına çözüm üretemeyince yenilgi kaçınılmaz oldu. Savunmada görev alan Erdoğan maç boyunca takım arkadaşlarını yönlendirmek için bağırır iken bu takım arkadaşlarını olumsuz etkiledi ve oyundan düşürdü. İleride bir türlü çoğalamayan ekip maç boyunca bir çok pozisyon yakalasa da bitiricilik konusunda sıkıntı yaşadı. Baysal ve Balcı ikilisi bir çok gol pozisyonuna girse de son vuruşlarda becerikli olamadılar. Baysal çok fazla pas hatası yapar iken Balcı topu çok fazla ayağında tuttu. Takımının tek golüne imza atan Semih ise gole kadar sahada Casper gibiydi. Maç boyunca rakip savunmanın arasında kaybolan Semih attığı gol ile takımını oyuna sokmaya çalışsa da artık çok geçti. Takım olarak bugün beklenen performansı ortaya koyamayan Myrlea takımı maçı farklı bir skor ile kaybetmekten kurtulamadı.

Maçın Adamı:Mustafa
Maçın Gümüş Adamı:Servet
Maçın Golü:Mustafa
Maçın Kalecisi:Servet
Maçın Defansı:Volkan
Maçın Orta sahası:Naim
Maçın Forveti:Mustafa
Maçın Centilmeni:Yunus