Çernobil Diriliş’i Uzaktan Avladı!

Gecenin son maçında Çernobil ile Diriliş Fk takımları karşı karşıya gelirken son dakikasına kadar büyük çekişmeye sahne olan maçta Çernobil zor da olsa güçlü rakibini yenerek yükselişini sürdürdü.
Kazanma Faktörleri:
Çernobil takımı daha çok kontra toplarla etkili olurken özellikle 2. yarıda savunma arkasında büyük boşluklar bulmasına rağmen bunları değerlendirmekte oldukça zorlandı. Son dakikasına 1 farklı önde girmesine rağmen kalelerinde ciddi baskı gören ekip uzatma dakikalarında Mustafa’nın golüyle derin bir nefes aldı ve 4 puanı cebine koydu. İyi savunma yapmaları bu akşam galibiyette büyük rol oynarken oyun disiplininden hiç kopmadılar ve rakibe karşı çok iyi direndiler. Hücum hattında daha çok kontra toplarla etkili olmaya çalışıp bu şekilde pozisyonlar bulsalar da bunu değerlendiremeyen ekip uzak mesafeden Mustafa ve Naim’in etkili şutlarıyla sonuca gidip bu ikilinin 2 şer golüyle maçı kazanmasını bildiler. Kalede Servet yine etkili kurtarışlara imza atarken Volkan- Ömer Faruk ikilisi de savunmada iyice oturdu ve mücadeleleri ile alkış aldılar, Volkan ilk yarıda tutuk bir oyun sergilese de 2. yarıda oldukça istekliydi, son dakikalarda çizgiden çıkardığı topla puan kaybını önleyen isim oldu.
Kaybetme Faktörleri:
Diriliş Fk takımı maça çok iyi başlayıp özellikle ilk yarıda etkili ataklar yapsa da skor üretmekte oldukça zorlandılar, net pozisyonlardan da sonuç alamadılar. Eksikler olsa da yine iyi bir kadro ile sahaya çıkan ekip 2. yarının başlarında çok da etkili olamasalar da son bölümlerde baskıyı arttırıp bütün hatlarıyla rakip kalede gol aradılar fakat şans yanlarında değildi, son dakikalarda bir toplarını rakip savunma çizgiden çıkardı, bir topları da direkten döndü ki bu pozisyonlar olduğunda skor 3-2 idi. Bu pozisyonların birinde skora denge getirebilselerdi belki devamı da gelebilirdi fakat uzatma dakikalarında yedikleri golle yıkıldılar ve 4 puanı sahada bıraktılar. Savunmada bütün riskleri alıp kalabalık atak yapmalarının karşılığını bol pozisyon bularak alsalar da rakip savunmayı aşmakta zorlandılar ve aradıkları golü bulamadılar. Genel anlamda iyi bir performans sergileyen ekip yeni oyunların katılmasıyla daha derli toplu bir görüntü sergileseler de biraz daha uyuma ihtiyaçları var diye düşünüyorum.
Maçın Adamı: Naim
Maçın Gümüş Adamı: Mustafa
Maçın Kalecisi: Servet
Maçın Defansı: Ömer Faruk
Maçın Ortasahası: Naim
Maçın Forveti: Mustafa
Maçın Golü: Naim
Maçın Centilmeni: Ufuk